Firinda Tavuklu Krep

Krep icin:

4 Yumurta
1 Yemek K. Seker
1 Tutam Tuz
375g yada 3/8L Süt
125g yada 1/8 L Su
8 Yemek K. Yag
250g Un

Malzemeleri teker teker cirpin. 10-15 dak bekletikten sonra kepceyle tavaya döküp bildigimiz gibi pisirin.

iCi icin:

Tavuk Gögsü
Mantar
Kirmizi Biber
Domates
Tuz, Biber...


Tavuklari ince uzun dograyip pisirin(tam pismesin diger malzemelerlede pisecek) Sonra ince dogranmis mantari ekleyin onlarda kavrulduktan sonra biberi ekleyin ve biraz sonrada kabugu soyulmus domates tuz ve biber ekleyip iyice pisirin.

Bütün malzemeler sogutuktan sonra Kreplerin bir kenarina ic malzemeyi koyup sarin ve hepsine ayni islemi tekrarlayin. Yaglanmis tepsiye dizin ve birazcik su koyup firina verin. Suyunu cekince üstüne kasar rendesi serpin. Kasarlar eriyince firini söndürün. (Bütün islemi yapip yiyeceginiz zaman firina verirseniz sicak olmus olur) Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 338
favori
like
share