Grip Testi

Son güncelleme: 22.09.2022 12:46
  • Grip ve soğuk algınlığı mevsimi başladı...

    Kuş gribi derken, grip ve soğuk algınlığı mevsimini unutuyoruz. Oysa havaların değişken sıcaklıkları ve mevsimsel virüsler, grip ve soğuk algınlığını artırırken; ciddi iş kayıpları ve okul devamsızlığı gibi sorunlara da sebep olmaya başlıyor.

    Sonbaharın artık iyiden iyiye kendini göstermiş olduğu bu günlerde grip olma riskimiz de artıyor. Havanın ani değişimi, güneşli günlerin artık yerini rüzgarlı, yağmurlu günlere bırakması sonucu grip ve soğuk algınlığı salgınları kendini göstermeye başladı.

    Grip ve soğuk algınlığından korunmak için öncelikle bu iki hastalığın arasındaki farkların bilincinde olmak önem taşıyor. Gribin en belirgin özelliği ateş ile seyrediyor olması. Bunun yanında birden başlayan ve 2-3 hafta gibi devam eden yorgunluk, kas ağrıları, baş ağrısı, üşüme-terleme gibi herkesin yaşadığı belirtilere sahip. Grip, genellikle kış aylarında ve birkaç defa geçirilebilen bir hastalıktır. Ani başlangıçlı olup sıklıkla ateş 38-40 dereceyi bulmaktadır. Genellikle ateş ve halsizlik nedeniyle yatarak geçirilir ve iş kayıplarının da en önemli nedenlerinden biridir.

    Soğuk algınlığında ise ateş genelde normaldir,daha çok burun tıkanıklığı ,burun akıntısı ve boğaz ağrısı ön plandadır. Ayakta geçirilmesi daha sık görülen bir durumdur.

    Grip ve soğuk algınlığından korunmak için bağışıklık sistemini güçlendirmek önem taşır. Bunun için C vitamini ile çinko içeren gıdalardan zengin bir beslenme tarzı tavsiye edilebilir. Ayrıca düzenli uyku ve dengeli beslenme de bağışıklık sisteminin güçlü kalmasına yardımcı olur.

    Grip ve soğuk algınlığı(nezle) ile ilgili semptomları azaltıcı tedaviler aslında basit ve etkilidir. Bu yöntemler hekim veya eczacıya danışarak uygulandığında ve önerilen ilaçlar aksatılmadan kullanıldığında çok iyi sonuçlar vermektedir.

    Soğuk algınlığı ve gripte belirtiler giderilerek hastanın rahatlaması sağlanmaya çalışılır. Bazı ilaçlar birden fazla etken madde içermektedirler. Ateş, ağrı, burun akıntısı, hapşırık, öksürük ve halsizlik gibi belirtiler için , bu belirtileri gidermede kullanılan etken maddeleri içeren kombine ilaçları tercih etmek önem taşır.

    Kuş gribinin tartışıldığı ve yoğun olarak gündemi meşgul ettiği şu günlerde, yoğun olarak yaşanan grip ve soğuk algınlığını unutmamak ve bulaşıcı olduğunu hatırlayarak önlemler almak hem hayatımızı kolaylaştıracak hem de ciddi iş kayıplarının önüne geçecektir.

    Grip ve soğuk algınlığı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.Gribim.com sitesinden ulaşabilir, "Grip Testi" ile rahatsızlığınızın grip mi yoksa soğuk algınlığı mı olduğunu öğrenebilirsiniz. Ayrıca "Kuş Gribi" dosyasından, bu konuda merak edilen soruların yanıtlarına da ulaşabilirsiniz.
#24.10.2005 23:32 1 0 0
  • eywallah doktoruydu..
    çok sağ olasın..
#24.10.2005 23:36 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkürler ellerine sağlık
#31.10.2005 01:51 0 0 0
  • ellerine sağlık
#06.11.2005 14:39 0 0 0
  • teşekkür ederim
#24.12.2005 12:42 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık Kardeş
#22.09.2022 12:46 0 0 0