Malzemeler: 250 yada 300 gr. tavuk gögsü . 3 tane büyük boy paprika, 2 sogan, 1 su bardagi dometes suyu (ben hazir dometes suyu kullaniyorum) ve damak zevkine göre baharat tuz...

yapilisi: Paprika lari icini temizleyip yaklasik bir cm gibi yada daha az kalinlikta ve uzun bir bicimde dogranir, soganlarda ona uygun bi bicimde dogranir ve bunlar karistilir kenara beklemeye alinir... tavuklari ince ve uzun bir sekilde dograyip kizmis olan yaga atilir bir kac dakika pisirilir (fazla piserse kuru oluyor) sonra kenara aldigimiz paprika ve dogranmis soganlarda bu tavaya ilave edilir ve birlikte kavrulmaya devam edilir biberler cok hafif sertligini birakinca baharatlar ilave edilir, karabiber pulbiber tuz ve cok az kekik (tavuklari kavururkenaz az miktarda kekik ve tuz atmanizi öneriyorum)
dometes suyu ve biraz sicak su eklenip pisirilir... su ve dometes suyu kesinlikle fazla olmamali sadece sos kivami vermeli yemege, ben 1 cay bardagi sicak su kullaniyorum bunun miktarini siz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz... ayrica bu yemege az miktarda sarimsak da yakisiyor... ve paprika kullanirken 3 renkli kullnmaniz yemege cok güzel bi görüntü veriyor bence pratik ve cok lezzetli bi yemek tarifi uzun yazdim ama yapilisi cok kisa ve keyifli isteyenler curry de katip pisirebilirler ...

Afiyet olsun...

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 364
favori
like
share