tavuk gulaş

2 yemek kş tereyag
1 büyük sogan
3diş sarmısak
1 biber
200gr mantar
300gr tavuk kıyması
2.5 su bardagı su
1 tavuk bulyon
2 domates püresi
4 küçük boy patates
2 yemek kş krema
kıyılmış maydanoz
teflon geniş tencereyi tepsileri yagladıgımız gibi zeytinyagıyla yaglıyoruz.tereyagını ekliyoruz.kıymayı ekleyip tuz karabiber ve cok az seker serpip kıymanın her yeri esit pişene kadar kısık ateste kavuruyoruz.diger tarafta kabuklarını soyup yemeklik dogradıgımız patatesleri küçük bir tencerede haslayıp suyunu süzüyoruz.
büyük soganı ve biberi jülyen dogruyoruz.sarmısagı minik dogruyoruz.mantarları dilimle.kıyma pişince üzerine mantarları yayıyoruz.üstüne biberi onunda üzerine sogan ve sarmısagı yayıyoruz ve karıstırmadan kapagını kapatıyoruz.
biraz biberler ve sogan yumusayınca 2 tatlı kş kırmızı toz biber biraz kimyon serpiyoruz.üzerine bulyon,su vedomates püresini ekliyoruz.pişince patates ve kremayı ekleyip bir iki karıştırıp maydanoz serpip ocaktan alıyoruz
afiyet olsun.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 927
favori
like
share