avuklu siron:
Malzemeler
1 adet tavuk gögsü
2 adet yufka
yoğurt
mayonez
sarımsak
pul biber
sıvı yağ
ve tuz

Tavuk gögsünü haşlayın, suyunu ayırıp gögüs etini didikleyin. Yufkaları rulo yapın. İki parmak eninde kesin. Açtığınızda uzun şeritler elde edeceksiniz. Bu şeritleri ikiye bölüp düz bir yere serin içine didiklenmiş tavuk gögsünü koyup gevşek bir şekilde kenarları açık olarak sarın. yan çevirerek küçük bir tepsiye ya da borcama dizin (kesik tarafları görünecek şekilde) Orta hararetli fırında hafif sararıncaya kadar pişirin. Çıkardıktan sonra biraz ılımasını bekleyip daha önce ayırdığınız tavuk suyu ile ıslatın. Ayrı bir kapta 4 - 5 yemek kaşığı yoğurt, 2 tatlı kaşığı mayonez, tuz ve ezilmiş sarımsağı karıştırın. Karışımı tavuk suyu ile ıslattığınız tepsiye dökün. Üzerine kızdırılmış yağ ve pulbiber arzuya göre nane serpip servis yapın... Muhteşem bir tad... Afiyet olsun

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 342
favori
like
share