Çok şekerli içecek ve yiyecek tüketmek pankreas kanserine yakalanma riskini
şekerli içeceklerin zararları artırıyor.

İsveç'te yapılan bir araştırma çok şekerli içecek ve yiyecek tüketmenin
pankreas kanserine yakalanma riskini artırdığını ortaya koydu.

Karolinska Enstitüsünden araştırmacılar sağlıklı 80 bin kadın ve erkeğin
beslenme alışkanlıklarını 1997'den 2005'e kadar inceledi. Bu kişilerden
131'inin pankreas kanserine yakalandığı anlaşıldı.

Araştırmacılar her gün bir ya da daha fazla şekerli gazlı içeceklerden
tüketen kişilerin pankreas kanserine yakalanma riskinin bu içecekleri
tüketmeyenlere göre yüzde 90 daha fazla olduğunu belirtti.

Araştırmada her gün 5 kez yiyeceklerine ya da içeceklerine şeker ilave
edenlerin bu kansere yakalanma riskinin şekerli yiyip içmeyenlere göre yüzde
70 fazla olduğu da ortaya çıktı.

Fazla şeker tüketiminin ensülin üretimini artırdığını bunun da pankreas
kanserine yol açabileceğini vurgulayan araştırmacılar pankreas kanserinin
erken teşhisinin ve tedavisinin zor olması nedeniyle önlem almanın
gerekliliğine dikkati çekti.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 344
favori
like
share