Fanny Ardant - Fanny Ardant Kimdir - Fanny Ardant Resimleri - Fanny Ardant Hakkında - Fanny Ardant Biyografisi

Fanny Marguerite Judith Ardant (d. 22 Mart 1949, Saumur, Maine-et-Loire) Fransız oyuncu.

Monaco sarayında ateşemiliter olan Fransız ordu subayı babası nedeniyle, Ardant, çocukluğunu Monaco'da geçirdi. 17 yaşında ülkesine döndü. Üniversitede siyasal bilgiler okuyan Ardant, ayrıca tiyatro eğitimi aldı. Sanat yaşamına 1974'te Corneille'in Polyeucte oyununda rol alarak başladı.

1979 yılında "Les Dames de la Cote (Kıyının Kadınları)" adlı dizide oynarken ünlü Fransız yönetmen François Truffaut'nun dikkatini çekerek 1981'de Gerard Depardieu ile kamera karşısına geçti. Birçok filmde rol alan sanatçı, Pedale Douce adlı filmdeki "Eva" rolüyle César Ödülü kazandı.

Filmografisi

Les chiens (1979)
Les Uns et les Autres (1981)
The Woman Next Door (La Femme d'à côté) (1981)
Desiderio (1983)
Confidentially Yours (1983)
L'amour à mort (1984)
Swann in Love (1984)
Next Summer (1986)
Mélo (1986)
Conseil De Famille (1986)
La Famiglia (The Family) (1987)
Afraid of the Dark (1991)
Colonel Chabert (1994)
Sabrina (1995)
Beyond the Clouds (1995)
Désiré (1996)
Pédale douce (1996)
Ridicule (1996)
La cena (1998)
Elizabeth (1998)
Augustin, roi du Kung-fu (1999) - Herself
La débandade (1999)
Balzac: A Life of Passion (1999)
Le fils du français (1999)
Sin noticias de Dios (2001)
Change moi ma vie (2001)
Le Libertin (2001)
No News from God (Sin noticias de Dios) (2002)
8 Kadın (2002)
Daima Callas (2002)
Nathalie... (2003)
L'Odeur du sang (2004)
El Año del diluvio (2004)
Emeth (2006)
Paris, je t'aime (2006)
La chambre d'ami (2006))
Bord Cadre (2006)
Le Beau Monde (2006)
Roman de Gare (2007)
L'Ora di Punta (2007)
Cendres et sangs (2007)
Il Divo (2007)
Le Mutant (1978)
La Muse et la Madone (1979)
Ego (1979)
Les Dames de la côte (1979)
Les Bons bourgeois (1981)
Le Chef de famille (1982)
Sarah (2003)

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 299
favori
like
share