Malzemeler :
300 gr.kıyma
1 soğan
3 diş sarımsak
1 yumurta
1 tutam maydanoz
tuz
karabiber
galeta unu
2 yufka
Üzeri için:
1 kase yoğurt
2 domates
3 biber
Sosu için:
1 çorba k.domates salçası
1 çorba k.tereyağı
taze kekik
tuz
Hazırlanışı :
Kıymayı karıştırma kabına alın. Üzerine soğan, sarımsak rendesi, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyerek köfteyi yoğurun. Kıvamı yumuşak olursa galeta unu ile kıvamını ayarlayabilirsiniz. Köfteleri ince pul şeklinde şekillendirin. Az yağda fazla kurutmadan kızartın.
Sosu için bir tavada tereyağını eritin. Daha sonra üzerine salçayı ve teze kekiki ekleyerek kısa bir süre pişirin.
Garnitürü için de iri doğranmış domates ve biberleri sıvıyağda soteleyin.
Yemeğin sunumu için kuruttuğunuz yufkaları servis tabağının altına yayın. Üzerine çırpılmış yoğurdu gezdirin. Köfteleri üzerine dizdikten sonra hazırladığınız sosu gezdirerek sotelenmiş domates ve biberle beraber servis edin.