Kıymalı Çok Katlı Börek - Kıymalı Çok Katlı Börek Tarifi

Malzemeler :
5 su b. un
1 çorba k. kurumaya
1 çorbak. tuz
1 çorba k. toz şeker
alabildiği kadar su

İç malzemesi için:

350 gr. kıyma
2 kuru soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
karabiber,tuz
sıvıyağ

Üzeri için:

1 yumurta
2 çorba k. yoğurt
sıvıyağ

Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su bardağı unu alın.Üzerine tuz ve toz şekeri ekleyin.Üzerine kurumya ilave edin.Üzerine ılık su ilave edip bir hamur elde edin.Hamuru 9 parçaya bölüp her bir parçayı merdane ile açın.İç harcı için soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın.Üzerine soğanı ekleyip kavurun.Üzerine kıymayı ilave edip soğan ile beraber kavurun.Kavrulduktan sonra üzerine üzerine dereotu ve maydonoz ilave edip karıştırın.

Tepsiye 1. hamuru alın.Üzerine iç harctan ilave edin.Bu işlemi hamurlar ve iç harç bitene kadar tekrarlayın.En üstte hamur kalmalı.Üzeri için yoğurt,yumurta ve sıvıyağ ile bir sos elde edin.Sosu hamurun üzerine dökün.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 348
favori
like
share