fosfat katkılı yiyecekler - fosfatlı gıdalarda kanser riski
İçinde fosfat bulunan bu ürünler kansere adeta davetiye çıkartıyor!

Fosfat katkılı yiyeceklerin akciğer kanserine yakalanma riskini artırabileceği ortaya çıktı. Güney Kore Seul Üniversitesi’nden Myong-Heng Ço ve ekibinin fareler üzerinde yaptığı araştırma özellikle hazır yiyeceklerde kullanılan doğal olmayan fosfatın akciğer kanserine yakalanma riskini artırabileceğini gösterdi.

DAHA HIZLI ARTIYOR

Myong-Heng ve ekibi önce farelere akciğer kanseri hücreleri şırınga etti. Araştırmacılar fosfat katkılı yiyecek verilen farelerdeki kanser tümörlerinin bu biçimde beslenmeyen farelerdekine göre daha hızlı arttığını gördü. Organik olmayan fosfatların insanlardaki kanser etkisi henüz çok iyi bilinmese de bilim adamları bu tür beslenme alışkanlığının sınırlanmasını tavsiye ediyor.

SU TUTMASINA YARDIMCI

Et peynir içecek ve hazır yiyeceklerde kullanılan katkı maddeleri gıdaların korunmasının yanı sıra yiyeceğin renginin tadının ve görünüşünün bozulmamasını sağlıyor. Ek fosfat ise gıdanın görünümünü güzelleştiriyor ve su tutmasına yardımcı oluyor.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 347
favori
like
share