İştahınızı kapatmanın yolları

Son güncelleme: 04.01.2013 23:18
  • iştah nasıl kapatılır - kilo vermek için öneriler - iştah kapatan besinlerDiyet yaparken iştah kapatmak çok faydalıdır, bu bizim yemek yeme isteğimizi azaltır.İştah nasıl kapatılır diye soracak olursanız, birçok besin bulunmakta iştah kapatan, işte iştah kapatan besinler.Fazla kilolardan kurtulup kilo vermek isteyenlerin ortak sorunu var olan iştahlarının hala kapanmamış olmasıdır. Bunun tek sırrı az ama sık sık yemek yemektir. Bu şekilde iştahınızı kontrol altına alabilirsiniz. İştah kapatmanın yollarını aşağıdaki yazıyı okuyarak da sağlayabilirsiniz.

    İştah kapatan bazı besinler

    İştahınızdan kurtulmak için sağlıklı besinler seçerek bol bol su içmek , yemek yerken lokmalarınızı iyice çiğnemek ve kalori yakan egzersizler yapmak gerekir. Vücudunuzdaki enerji azaldığında vücut beyne açlık sinyalleri göndererek yemek isteğinde bulunur. Bu durum üzgün olduğunuzda ya da kendinizi kötü hissettiğiniz durumlarda da olur. Eğer moraliniz bozukken bir şeyler yemek ihtiyacı hissederseniz bunu yapmayın kendinize başka yollar bulun. Yürüyüş en güzel oyalayıcıdır. Canınız bir şeyler yemek istediğinde temiz havada yürüyüşe çıkın ve ciğerlerinizi temiz havayla doldurun. Gün içinde yiyeceğiniz bazı besinlerde iştahınızı kapatmaya yardımcı olacaktır.

    İştah kapatan besinlerden bazıları :

    Çavdar ekmeği : Tüm diyet listelerinde bulunan kepekli ekmekten çok daha fazla tok tutma özelliği vardır ve beyaz ekmeğe nazaran % 50 oranında doygunluk sağlar .

    Elma : Yapılan tüm diyetlerde yemek öncesi ve ara öğünlerde elma önerilir elmanın kalorisi az ve tok tutucu özelliği fazladır.

    Brokoli : İçinde vücuttaki insülin dengesini koruyan madde bulunur. Bu madde kan şekerinin düşmesini engelleyerek açlık hissettirmez.

    Sebze Çorbaları : Acıktığınızda içeceğiniz bir kase çorba açlığınızı bastırır , az kalori verir.

    Ihlamur : Yemek saatine yakın ıhlamur içerseniz var olan hastalıklarınıza şifa olmasının yanı sıra iştahınızı kapatır.

    Badem : Yapılan araştırmalar sonucunda günde 2 avuç badem yenilmesi tokluk hissi vererek obeziteyle mücadele etmenizi sağlar.

    Yumurta : Çok pişmiş olmak koşuluyla yumurtanın da tok tutucu özelliği vardır. Protein açısından zengin olan yumurta sizi tok tutar.

    Yulaf ezmesi : Tokluk ve şişkinlik hissi verir. Ama süt ile değil su ile hazırlamanız daha faydalı olacaktır.

    Tüm bu besinleri yiyerek yürüyüşlerinizi ve egzersizlerinizi ihmal etmeden iştahınızı kontrol altına alarak sağlıklı kilo verebilirsiniz.
    İştah kesmenin yolları farklı olarakta yapılabilir.

    Zayıflama ürünlerinin bazıları iştah kapatıcı özelliği sayesinde alınmakta, ama neden iştah kapatan besinler varken bu zayıflama ürünlerine para veriliyor ?

    İştah kapatarak yemek yeme isteğinizi azaltabilir, bu şekilde doğal yollardan para vermeden daha kolay bir şekilde zayıflama elde edebilirsiniz, Her zaman dediğimiz gibi;

    Doğal yollarla zayıflamak en faydalısıdır, vücudunuza yan etki yapmaz, sizi hem besleyici yönleriyle vücudunuza faydalı olur hemde doğal yollardan kilo vermenizi sağlar.

    alıntı
#10.11.2009 19:24 0 0 0
  • elma üzerine tarçın serpip yemek de iştahı nispeten kapatıyormuş :)

    güzel yazıydı teşekkürler ...
#04.01.2013 23:18 0 0 0