zeytinli hamur işleri - zeytinli poğaça nasıl yapılır

MALZEMELER:

* 1 ölçü sade açma hamuru
* 2 dolu kase zeytin
* yarım demet taze soğan
* yarım demet maydanoz
* 1 su bardağı ceviz içi
* zeytinyağı
* tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

YAPILIŞI:

1. Zeytinyağını ve ince doğradığınız taze soğanları tencereye alıp soğanlar hafif ölene kadar kavurun.
2. Zeytin ve ince kıyılmış maydanozları da ekleyip 2-3 dakika pişirin.
3. Tencereyi ocaktan alıp ceviz ekleyin, tuz ve istediğiniz baharatlarla tatlandırın. Soğutun.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizle hafif açın, iç harçtan bir kaşık koyun ve kapatın. Elips biçimine getirip kapattığınız yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serilmiş ya da yağlanmış tepsiye dizin.
5. 30 dakikla kadar tepsi mayası için bekletin.
6. Üzerlerine yumurta sarısı sürün, haşhaş ya da susam serpip 180 dereceli önceden ısınmış fırında kızarana kadar pişirin.
yeşilkivi

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1054
favori
like
share
yesilkivi Tarih: 13.11.2009 10:26
bunuda çalmışsınız. kaldırın lütfen yazıyı.