Ömer Doğanlı

Son güncelleme: 10.11.2009 21:46
  • 29 Temmuz 1955'de Afyonkarahisar / Sandıklı'da doğdu. Zeynep Kamil İlkokulu, Üsküdar Lisesi ve Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi İnşaat Fakültesinden mezun oldu. Askerliğini 1981'de Tuzla Piyade Okulundaki Yedek Subay temel eğitimini takiben Şarkışla Hava Radar Mevzii Komutanlığında yaptı.

    ÇALIŞMA HAYATI
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü, Üsküdar ve Ümraniye Belediyesinde Mühendis ve Şef olarak çalıştı. 1994'de Ümraniye Belediyesi Fen İşleri ve İmar Müdürü, 1997'de İBB & İSKİ Daire Başkanı oldu. 40'ı aşkın sempozyuma katılarak tebliğ sundu. TMMOB İstanbul Kamulaştırma Bilirkişisi, AKOM Grup Başkanı, Belbim AŞ Denetim Kurulu Üyesi ve İSKİ Genel Müdür Uzmanı görevlerinde bulundu. Yapı Denetimi Uzmanı İnş.Müh.Yapı Denetçisi ve Adli Bilirkişidir.
    AÇOK
    Tiyatroya ilkokulda Mustafa Kemal oyunu ile başladı. 1973 yılında Ümit Denizer ve Turgut Denizer'in kurduğu AÇOK Anadolu Çocuk Oyunları Kolu'nun kuruluşunda bulundu tiyatro dersleri aldı. Rol aldığı Ferhad ile Şirin İLTÖ Tiyatro Yarışmasında Jüri Özel Ödülü ve İsmet Küntay Ödülü aldı. AÇOK'un ilk oyunu Mutluluklar Ülkesi'nde rol aldı ve Fatih Reşat Nuri Sahnesinde bir sezon oynadı. AÇOK'un sahnelediği Ömer Doğanlı - V.Özyılmaz'ın yöneterek rol aldıkları Aristophanes'in Eşek Arıları İLTÖ Tiyatro Yarışmasında Birincilik Ödülü aldı oyun Tiyatro Dergisince Ayın Oyunu, oyuncuları Ayın Oyuncuları seçildi TRT'de gösterildi. Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesinde Ahududu'da rol aldı. Doğuş Sahnesi'ni kurdu İbrahim Ethem'i sahneye koydu yönetti ve oynadı. Ferhat Karaçak yönetimindeki AHTO Anadolu Halk Tiyatrosu Oyuncuları'nda Meddah'ın Mekanı'nda amatör olarak eğitim ve sahne çalışmaları yaptı. 30'u aşkın şiiri bulunmaktadır.
#10.11.2009 21:46 0 0 0