Malzemeler :

1/2 bayat ekmek
2 dilim bayat ekmek
1 su bardağı süt
1 yumurta
7-8 dilim kuru domates
1 diş sarımsak
5-6 sap maydanoz
1 çay bardağı dövülmüş ceviz
toz kırmızı biber
kurutulmuş fesleğen yada nane
karabiber
tuz
galeta unu



Tarifi:

Bayat ekmeği elimizle küçük parçalara bölelim. Üzerine sütü ekleyerek elimizle yoğurup iyice ufalamaya başlayalım.

Yumurtayı bir kapta çırpalım ve yarısını ekmeklere ekleyelim. Maydanozları ince doğrayalım. Kuru domatesleri minik minik kıyalım. Sarımsağı ve cevizleri dövelim.

Tümünü yoğurduğumuz ekmeklere ilave edelim.Kıvam çok cıvık olursa bir miktar galeta unu ekleyerek hamuru elinize yapışmaz bir kıvama getirebilirsiniz. Dilediğimiz ölçülerde baharatları ve tuzuda katıp yoğurduktan sonra hamurdan parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde köfteler yuvarlayalım.

Yuvarladığımız köfteleri önce ayırdığımız çırpılmış yumurtaya ,sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartalım. Pişen köfteleri servis tabağına alıp servis yapalım.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 306
favori
like
share