Ross Lovegrove

Son güncelleme: 10.11.2009 22:21
  • Ross Lovegrove, 1958'de Galler'in Cardiff şehrinde doğdu. Manchester Polytechnic Üniversitesi'nden mezun olan Lovegrove, master eğitimini de London Royal College of Art'ta tamamladı.
    Almanya'da Frog Design'da Sony için walkman ve Apple için bilgisayar tasarımı gibi projelerde tasarımcı olarak çalışan Lovegrove, daha sonra Knoll International'da danışman olarak görev yaptı. Daha sonra Paris'e taşınan sanatçı, büyük başarı kazanan Alessandri Ofis Sistemi'ni tasarladı.
    Jean Nouvel ve Philippe Starck ile beraber Atelier de Nimes'e davet edilen Lovegrove, aralarında Cacharel, Louis Vuitton, Hermes ve Dupont'un da bulunduğu bir çok üreticiye danışmanlık yaptı.
    Airbus Industries, Kartell, Ceccotti, Cappellini, Idee, Moroso, Luceplan, Driade, Peugeot, Apple Computers, Issey Miyake, Vitra, Motorola, Biomega, LVMH, Yamagiwa Corporation, Tag Heuer, Hackman, Alias, Herman Miller, Japan Airlines ve Japonya merkezli Toyo Ito Architects'in de bulunduğu müşteriler için projeler geliştiren sanatçı, bir çok uluslararası ödül kazandı.
    Ross Lovegrove, Vitra için tasarladığı İstanbul Serisi ile de Wallpaper Dergisi'nin "En İyi Banyo Ödülü" (2006), "Red Dot Ödülü" (2006), Chicago Müzesi "Good Design Ödülü" (2006) ve banyo kategorisinde "Elle Decor Uluslararası Tasarım Ödülü"nün (2007) sahibi oldu.
    Sanatçının yapıtları aralarında New York Modern Sanat Müzesi, Londra Tasarım Müzesi ve Weil Am Rhein, Basel'deki Vitra Tasarım Müzesi'nin de bulunduğu dünyanın çeşitli tasarım müzelerinin sürekli koleksiyonlarında yer alıyor.
    Ross Lovegrove'un eserleri ilk kez Türkiye'de
    Galerist, dünyaca ünlü İngiliz tasarımcı Ross Lovegrove'un Türkiye'deki ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapacak. Sergi, 24 Ocak-28 Şubat 2009 tarihleri arasında görülebilecek...
    Saf biçimler oluşturma arayışında yeni malzemeler, süreçler ve teknolojiler kullanarak, kendisini çağdaş sanat ve tasarım dünyasında farklılaştırmayı başaran Ross Lovegrove'un "Primordial/Ezeli" adlı kişisel sergisi 24 Ocak 2009'da Galerist'te açıldı.
#10.11.2009 22:21 0 0 0