Steve Harris

Son güncelleme: 10.11.2009 22:30
  • Steve Harris Kimdir - Steve Harris Resimleri - Steve Harris Biyografisi - Steve Harris Hakkında


    Steve Harris, (doğum. 12 Mart 1956, Leytonstone, Londra) Iron Maiden gurubunun kurucusu, bas gitaristi, geri vokalisti ve baş bestecisidir. Ayrıca stüdyo kayıtlarında zaman zaman klavye de çalar. Grubu 1975 yılında kurmuştur. Dave Murray ile birlikte grubun ilk albümünde yeralan kadroda değişmeyen iki elemandan biridir. Bas gitar çalmayı kendi kendine öğrenmiştir. Kendisi fanatik bir West Ham United taraftarıdır.

    Hayat Hikayesi

    İlk yılları ve futbol

    Dört kardeşin en büyüğü ve ailesinin tek erkek çocuğuydu. Babası kamyon şoförü, annesi ev hanımıydı. Müzikten önceki tutkusu spordu. Futbol, kriket ve tenis meraklısı olan Steve Harris okul yıllarında profesyonel futbolcu olmayı hayal ediyordu. 9 yaşında gittiği bir West Ham United-Newcastle United maçından sonra fanatik bir West Ham taraftarı oldu. Sonraki yedi yıl boyunca futbol Harris'in hayatının odak noktası haline geldi. Ortaokul yıllarında okul takımında ve Baeumont Youth adındaki yerel takımda futbol oynamaya başladı. Ağırlıklı olarak kanatlarda oynadıysa da santrhaf ve kalecilik dışındaki tüm pozisyonlarda yeraldı. Çok geçmeden yerel bir yetenek avcısı olan Wally St. Pier'in dikkatini çekti ve onun aracılığıyla 14 yaşında West Ham ile antremanlara çıkması için teklif aldı. Ancak yoğun antrenman programı yüzünden bir süre sonra profesyonel bir futbolcu olmanın çok fazla fedakarlık gerektirdiğini farkederek 15 yaşında futbolu bıraktı.

    Müzik kariyeri

    Bu dönemde müziğe olan merakı arttı. 14 yaşında aldığı ilk albüm toplama bir reggae plağıydı. Yakın bir arkadaşı vasıtasıyla Yes, Jethro Tull, Genesis, Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin gibi grupların albümlerini dinlemeye başladı. Önceleri davul çalmayı istiyordu ancak fikir değiştirip eski bir akustik gitar aldı. Gitar çalmaya başladığında 17 yaşındaydı. Çok geçmeden 40 pound karşılığında Fender kopyası bir bas gitar aldı. On ay sonra okuldan arkadaşı Dave Smith'i bir grup kurmaya ikna etti. Gruplarının adı Influence idi. Grubun adı sonradan (Doğu Londra argosunda "çiş" anlamına gelen) Gypsy's Kiss olarak değiştirildi. Ancak grup bir süre sonra dağıldı ve Harris yaşça kendisinden daha büyük elemanlardan kurulu Smiler'a katıldı. Ancak yazdığı şarkıları diğer grup elemanlarına beğendirememesi üzerine kendi gurubunu kurmak üzere Smiler'dan ayrıldı. 1975 yılının Noel'inde Iron Maiden'ı kurdu.

    Besteciliği

    Besteleri çoğunlukla uzun ve destansı bir havadadır. Bu bestelerine en iyi örneklerden biri grubun en uzun şarkısı olan 13 dakika 58 saniyelik Rime of the Ancient Mariner adlı şarkıdır.

    KaynakWall, Mick; Ling, Dave (2004) . Iron Maiden, the Authorised Biography (3. baskı) . Londra: Sanctuary Publishing. ISBN 1-86074-542-3.
    Iron Maiden Şimdiki üyeler Bruce Dickinson · Dave Murray · Adrian Smith · Janick Gers · Steve Harris · Nicko McBrain - Michael Kenney - Önceki üyeler Blaze Bayley · Clive Burr · Paul Di'Anno · Dennis Stratton · Doug Sampson · Tony Parsons · Dave Mac · Paul Todd · Paul Cairns · Dennis Wilcock · Terry Wapram · Tony Moore · Thunderstick · Ron Matthews · Bob Sawyer · Paul Day · Terry Rance · Dave Sullivan - Albümler Stüdyo albümleriIron Maiden · Killers · The Number of the Beast · Piece of Mind · Powerslave · Somewhere in Time · Seventh Son of a Seventh Son · No Prayer for the Dying · Fear of the Dark · The X Factor · Virtual XI · Brave New World · Dance of Death · A Matter of Life and Death - Konser albümleriLive After Death · A Real Live One · A Real Dead One · Live at Donington · A Real Live Dead One · Rock in Rio · The BBC Archives · Beast over Hammersmith · Death on the Road - EP'lerThe Soundhouse Tapes · Live!! +one · Maiden Japan · No More Lies - Toplamalar ve kutu setleriThe First Ten Years · Best of the Beast · Ed Hunter · Edward the Great · Eddie's Archive · Best of the B'Sides · The Essential Iron Maiden - Videolar ve DVD'lerLive at the Rainbow · Video Pieces · Behind the Iron Curtain · Live After Death · 12 Wasted Years · Maiden England · Up the Irons: The First Ten Years · From There to Eternity · Donington Live 1992 · Raising Hell · Rock in Rio · Visions of the Beast · The Early Days · Death on the Road - Single'lar "Running Free" · "Sanctuary" · "Women in Uniform" · "Twilight Zone" · "Purgatory" · "Run to the Hills" · "The Number of the Beast" · "Flight of Icarus" · "The Trooper" · "2 Minutes to Midnight" · "Aces High" · "Running Free (konser kaydı) " · "Run to the Hills (konser kaydı '85) " · "Wasted Years" · "Stranger in a Strange Land" · "Can I Play with Madness" · "The Evil that Men Do" · "The Clairvoyant (konser kaydı) " · "Infinite Dreams" · "Holy Smoke" · "Bring Your Daughter. . . to the Slaughter" · "Be Quick or Be Dead" · "From Here to Eternity" · "Wasting Love" · "Fear of the Dark (konser kaydı) " · "Hallowed Be Thy Name (konser kaydı) " · "Man on the Edge" · "Lord of the Flies" · "Virus" · "The Angel and the Gambler" · "Futureal" · "The Wicker Man" · "Out of the Silent Planet" · "Run to the Hills (konser kaydı '01) " · "Wildest Dreams" · "Rainmaker" · "The Number of the Beast (2005) " · "The Trooper (konser kaydı) " · "The Reincarnation of Benjamin Breeg" · "Different World" - İlgili sayfalar Eddie · Rod Smallwood · Martin Birch
#10.11.2009 22:30 0 0 0