Stres saç döküyor

Son güncelleme: 10.11.2009 22:48
  • Cildiye uzmanı Dr. Esra Yüksel stresin saç dökülmesinin nedenlerinden biri olduğunu bildirdi.

    Dr. Yüksel AA muhabirine yaptığı açıklamada saç dökülmesinin sık görülen bir şikayet olduğunu söyledi.

    Saç dökülmesinin birçok nedeni olabileceğini ifade eden Yüksel dökülmenin hormonlara ve genetik yapıya bağlı olabileceği gibi mantar ve benzeri cilt hastalıklarına ateşli hastalıklara ve tiroid hastalıklarına da bağlı olabileceğini söyledi.

    GEBELİK SONRASINA DİKKAT
    Ameliyat ve gebelik sonrası da saç dökülmesi görülebildiğini kaydeden Yüksel ''Sistemik hastalıklara bağlı olarak saç dökülmeleri genelde saçların yaygın şekilde dökülmesinde oluyor. Hastalar saçlarını taradıklarında saçlarının ellerine geldiğini ifade ediyor. Bu tür şikayetlerde altta yatan nedeni bulmak ona yönelik tedaviyi vermek gerekiyor'' dedi.

    Stresin saç dökülmelerinin nedenlerinden biri olduğunu belirten Dr. Yüksel kullanılan bazı ilaçların da saç dökülmesine neden olduğunu söyledi.

    Düzensiz beslenme ve sıkı yapılan diyetlerin de saç dökülmesi nedenleri arasında yer aldığını ifade eden Dr. Yüksel ''Saç dökülmesi daha sık genç kadınlarda ve daha çok kansızlıkla beraber görülüyor. Gebelik ve düşük doğum sonrası da saç dökülmelerinde etkili oluyor. Erkeklerde ise hormonlara bağlı olarak 20'li yaşlarda sık görülüyor'' dedi.

    Saç kıran hastalığına da değinen Dr. Yüksel şu bilgileri verdi:

    ''Hastalar birden saçlarında açılmalar olduğunu görür. Hastalar bunu daha çok kuaförün söylemesi ile fark eder. Bu hastalıkta büyük bir üzüntü ya da depresyon hikayesi vardır. Stres faktörü önemlidir. Hiçbir nedeni de olmayabilir. Yaygınlığı önemlidir. Bu açılmanın dokulizasyonu önemlidir. Daha ileride oradan saç çıkacak mı? çıkmayacak mı? dirençli olacak mı? olmayacak mı? bunlara dokulizasyonuna göre karar verebiliyoruz. Ama saç kıran hastalığı kesinlikle genetik değildir.''



    alıntı
#10.11.2009 22:48 0 0 0