Che'nin Sevgilisi - Şaban Akbaba

Son güncelleme: 10.11.2009 23:11
  • Che'nin Sevgilisi - Şaban Akbaba - Kitap Özet

    Kitap Özet

    Monika, Bolivya'da tarihin bir kesitini istedikleri gibi yazmaya kalkışlanların izini sürerek Quintanilla'yı (Hamburg'da) eliyle koymuş gibi bulmuştu. Hem kendi kendine verdiği kutsal görevi yerine getirmeliydi hem de bir kez daha sevgilisine (Che'ye) bağlılığını, onu ne kadar çok sevdiğini, özlediğini kanıtlamalıydı. Öylesine kanıtlamalıydı ki, bütün dünya parmağını ısırmalıydı. Bütün dünya parmağını ısırdı: "Aşkolsun sana aşkın sadık dostu Monika! Aşk olsun!..." (CHE'NİN SEVGİLİSİ'nden)

    "Sevimin, sevdiğimin, bir tanemin, taze gülümün, can yoldaşımın, eşimin cenaze törenine göndermediler desem Benim buradan, bayanlar C koğuşunun temsilcisi Ülkü'nün oradan, Sağmalcılar'ı dolduran ışık yüzlülerin içerden, güneş gözlülerin dışarıdan verdiği(miz) savaşım, gösterdiği(miz) çaba hiçbir işe yaramadı; değil gülümün gül yüzünü, değil özlediğim canımın cananını, tabutunu olsun göstermediler, desem! Üzüldüm, öfkelendim, bendimden taştımm, lanet okudum diye üstüne üstlük elektriğe aldılar desem; bedenimin bütün organları hücrelerine kadar parçalandı!... desem kendimi aştımm desem" (SARI SEDYE'den)

    Böylesi büyük direnişler: Sevgiyle olabilir ancak. Bedeninin bin yerinden gelen ağrıyı, sancıyı, sızıyı yüreğiyle karşılıyor; her şeyin bir gün içinde yüzgeri dönmesine izin vermiyordu. Bu kampın bugüne dair serüveni de coşkuyla tamamlanmalıydı. İki büyük sevdanın konağı iki sevdalı yüreğin karşısında dağlar bile eridi (HASTA'NIN İYİLEŞMESİ'nden)

    Kitap Kapak

    noimage

    Che'nin Sevgilisi
    Şaban Akbaba
    · Siyah Beyaz Yayınevi
    · Basım Tarihi : 11 - 2009
    · ISBN : 9786055646072
    · Sayfa Sayısı : 184
    · Etiket Fiyatı : 12.00 TL
#10.11.2009 23:11 0 0 0