Philip Absolon

Son güncelleme: 11.11.2009 09:23
  • Philip Absolon Kimdir - Philip Absolon Resimleri - Philip Absolon Biyografisi - Philip AbsolonHakkında


    Philip Absolon Hayatı

    Philip Absolon

    (d. 24 Nisan 1960) İngiliz ressam. Stuckism grubu üyesidir.
    Kent şehrinin Erith ilçesinde doğmuştur. Victoria devrinin suluboya ressamı John Absolon (1815-1895)'un üçüncü kuşak torunudur. Disleksiktir, okuma güçlüğü çekmektedir. 1977-1979 yılları arasında Billy Childish ve Bill Lewis ile tanıştığı Medway College of Art and Design'da okumuştur. Aynı dönemde The Medway Poets şairler grubu ile ilişki içinde olmuş ama grubun resmen üyesi olmamıştır. 1979-1982 yılları arasında okuduğu Epsom College of Art Sanat okulunda resimleri okul müdürünün talimatı üzerine atılmıştır. 1987 yılında Royal College of Art Kraliyet Sanat Okuluna kedi resimleri ile başvurmuş ve başvurusu reddedilmiştir. Hayatının bu dönemini işsiz olarak geçirmiştir.
    noimage

    1999 yılında Stuckists sanat grubunun 12 kurucu üyesinden biri olmuş ve Londra, Paris, New York ve Almanya'dakiler de dahil olmak üzere bütün önemli sergilerinde yer almıştır. 2004 Liverpool Bienalinde Walker Sanat Galerisindeki grup için bir dönüm noktası olmuş olan The Stuckists Punk Victorian sergisinde baş sanatçılardandı. Aynı zamanda Stuckist grubunun Turner ödülü aleyhindeki Tate Britain modern sanat galerisinin önünde gerçekleşen yıllık gösterilerine katıldı.
    noimage

    Başlıca eserleri kediler, iskeletler ve sarışınlardır. Yapıtlarında alaycı mizah, hümanite ve açıklık vardır. Zaman zaman Outsider Art ile karşılaştırılır. Job Club adlı eserini şöyle açıklamıştır:
    " Onların hepsi hükümetin işsizlik projesine dahil gerçek insanlardı. Benim dışımdakiler müteahhitti ve orada olmak istemiyorlardı. O kadar uzun zamandır aynı işi yapıyorduk ki son nefesimizi bu işi yaparken vereceğimizi düşünüyordum. Onları da farklı kılıkların arkasına sakladım çünkü dayak yemek istemiyordum. Hepsi birer portre. Ben de ortadakiyim. "
    noimage


    Absolon, Norfolk, İngiltere'de ikamet etmektedir.
#11.11.2009 09:23 0 0 0