HP yeni çevre raporunu açıkladı

Son güncelleme: 11.11.2009 13:59
  • Türkiye'de 20. yılını kutlayan HP, tüm ürün ve IT hizmetlerinde enerji tüketimini ve karbon salınımını azaltma konusundaki çevresel girişimlerini ilerleme raporuyla açıkladı.
    Yapılan açıklamaya göre HP, 2010 yılı içerisinde, 2005 yılının toplam enerji tüketimi ve sera gazı salınımını % 25 oranında düşürmeyi başardı. HP'nin yeni hedefi, enerji tüketimini ve buna bağlı sera gazı salınımını 2011 yılı itibari ile 2005 yılının yüzde 40'ı kadar azaltmak.
    HP, bünyesinde ulandığı tüm tesislerdeki sera gazı salınımını 2013 yılı itibari ile 2005 seviyesinin yüzde 80'ine düşürmeyi istiyor. Organik büyümeden bağımsız olarak belirlenen bu hedef, HP tesislerinin ve veri merkezlerinin tüm dünyadaki karbon ayakizini azaltmak suretiyle gerçekleştirilecek. HP, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları konusunda yatırım yapmayı da planlıyor.
    "HP, küresel iş stratejisi olarak çevresel sürdürülebilirliği destekleyen şeffaf programlar üretmeye ve raporlamaya devam ediyor" diyen HP Başkan vekili ve Strateji ve teknoloji müdürü Shane Robison, "Enerji kullanımımızı ve karbon ayak izimizi önceliklerimiz içine alıp, bu anlayışı müşteri ve iş ortaklarımıza genişleterek dünya ekonomisinde daha yüksek verimlilik sağlıyoruz" dedi.
    2008 yılında EDS'nin satın alınması ve şirket tesislerinin birleşmesi, HP'nin toplam operasyonlarındaki karbon ayak izini yaklaşık yüzde 50 oranında artırdı. Bu sebeple HP operasyonları ve ürünleri için ayrı ayrı hedefler belirledi.
    Ürün tasarımında ve teknolojide enerji verimliliği
    Ürün tasarımındaki ve teknolojideki inovasyonlar, HP'nin enerji verimliliğini ve karbon salınımını azaltmaya devam ediyor. HP müşterileri daha çevre dostu bir ekonomide yaşayıp çalışırken aynı zamanda maliyetlerini de düşürüyorlar.
    HP, Ocak 2008'de belirlediği, PC ve dizüstü bilgisayar ürünlerindeki enerji tüketimini 2010 yılında yüzde 25 oranında düşürme hedefini çoktan gerçekleştirdi. 2005 yılından bu yana HP, en yüksek hacimde ürettiği masaüstü ve dizüstü kişisel bilgisayarın enerji tüketimini yüzde 41 oranında azalttı.
    HP'nin çevre konusunda yaptığı son ilerlemelere örnek olarak:
    • HP, "kapalı döngü" inkjet kartuş geri kazanım programı dâhilinde 500 milyondan fazla mürekkep püskürtmeli yazıcı kartuşunu sevk etti. (2) Sektörde ilk ve tek olan bu inovasyon sayesinde Planet Partners programı ile toplanan boş kartuşlar geri kazandırılarak yeni Orijinal HP kartuşlarının üretiminde kullanılıyor. (3) Planet Partners programı ile şimdiye kadar 300 milyon mürekkep püskürtmeli ve HP LaserJet kartuşu toplandı.
    • HP ayrıca Kuzey Amerika ve Latin Amerika'da satılan Compaq 6000 Pro serisi masaüstü bilgisayarlarının paketlemesinde %100 geri kazanılmış genişletilmiş polietilen köpük kullanarak bu alandaki ilk firmalardan biri olacak.
    • HP yüksek verimliliğe sahip dâhili güç kaynaklarının, ENERGYSTAR 5.0 sertifikalı bilgisayarlarının ve gelişmiş güç yönetimi özelliklerinin sayısını artırdı. HP ENERGY STAR ve EPEAT sertifikalı dünyadaki ilk ince istemcileri de piyasaya sürdü.
    • HP Photosmart ML1000D Minilab yazıcısı perakende müşterilerine yüzde 64 enerji tasarrufu ve silver-halide sistem kullanan yazıcılara göre yıllık 800 galon kimyasal atık ve su tasarrufu sağlıyor. (4)
    • HP ProLiant Generation 6 sunucuları bir önceki nesil sunuculara göre yarı enerji tüketimiyle iki kat performans sağlıyor. (5)
    • HP ProLiant sunucuları ENERGY STAR'ın Mayıs ayında yayınladığı Computers Servers 1.0 yönergesine uygun ilk sunucular olmayı başardılar. HP ProLiant DL 360 ve 380 sunucularına ek olarak gelecek aylarda bu yönergeye uygun yeni sunucular çıkması bekleniyor.
    HP müşterilerinin sera gazı salınımlarını azaltmasına yardımcı oluyor.
    HP, tüm ekosisteminde sera gazı salınımının azalması için çalışıyor. Ürün geri kazanımı, uzaktan erişim (telepresence) ve yönetilebilir baskı servisleri ile HP müşterilerinin sera gazı salınımı 1.9 milyon ton azaltıldı. .(6) Bu 354.000 adet otomobili bir seneliğine trafikten çekmek ile aynı etkiyi yaratıyor. (7)
    HP Eko Çözümleri ile, HP müşterilerinin 2005 yılından 2011 yılına kadar CO2 salınımını 4 milyon ton kadar azaltması tahmin ediliyor. Bu da, 741.000 aracı trafikten bir seneliğine çekmekle aynı etkiye sahip. Enerji verimliliği ve karbon salınımını azaltan HP Eko Çözümleri:
    • HP Halo - Telepresence (Bu videokonferans olarak algılanabilir- açalım) çözümleri ile iş seyahati gereksinimini büyük oranda ortadan kaldırıyor.
    • HP Eco Çözümleri baskı çözümleri, büyük organizasyonlara çeşitli araçlar, yazılımlar, servisler, donanımlar ve danışmanlık hizmetleri sunarak müşterilerin çevreye olan etkilerini azaltıyor ve tasarruf etmesini sağlıyor.
    • Dünya çapında ürün kurtarma - Ürünler ve sarf malzemeleri dünya çapında geri dönüşüm programları ile geri kazanılıyor.
    Daha fazla bilgi için HP Eko Çözümleri ile ilgili bilgiye aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.
    http://www.hp.com/go/ecosolutions/reduceimpact.
    HP ve Çevre
    Yıllar boyunca çevreci bir kurum olarak sektörde başı çeken HP, uzun soluklu bir çevre stratejisine sahip. Tedarik zincirinin tümünü etkileyen bu strateji ile kendi ekosistemini de çevre konusunda bilinçlendirerek öncülük yapan HP, operasyonların enerji verimliliği, çevreye etkisinin azaltılması ve ürünlerin tekrar kullanımı ve geri dönüşümü için her geçen gün yeni çözümler sunuyor. HP ayrıca HP Eco Çözümler ile müşterilerinin çevre dostu ürün ve sistemleri tanımlayarak geleceğin dünyası için doğru seçimler yapmalarına yardım ediyor. Daha fazla bilgiyi www.hp.com/environment adresinde bulabilirsiniz.
#11.11.2009 13:59 0 0 0