Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme ve kremayla süsleyebilirsiniz.
Malzemeler
4 yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz
Yapılışı
* Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
* Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
* Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
* Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
* 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin.