Pandispanya keki nasıl yapılır

Son güncelleme: 11.11.2009 15:39
  • Pandispanya keki - Pandispanya keki tarifi - Pandispanya kekinin yapılışı

    Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme ve kremayla süsleyebilirsiniz.

    Malzemeler


    4 yumurta
    3/4 su bardağı toz şeker
    3/4 su bardağı elenmiş un
    1 yemek kaşığı sıvı yağ
    1 tutam tuz


    Yapılışı

    * Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
    * Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.
    * Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
    * Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
    * 175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin.
#11.11.2009 15:39 0 0 0