1954 yılında Burdur’da doğdu. Ortaokul ve Liseyi de Burdur’da bitirdi. İzmir, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Ziraat (Gıda) Teknolojisi Bölümünü 1977 yılında iyi derece ile bitirerek, Ziraat Yüksek Mühendisi (Gıda) unvanını aldı.
1977 de çalışmaya başladığı, Türkiye Süt Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü ile bağlı işletmelerinde; İşletme Mühendisi, İmalat Şefi, Kalite Kontrol ve Standartlar Müdürü, İşletme Müdürü olarak toplam 19 yıl çalıştı. Süt Endüstrisi Kurumu’nun 1995 yılında özelleşmesinden sonra, Burdur Tarım İl Müdürlüğü’nden 2002 yılında emekli oldu.
“PRATİK PEYNİRCİLİK Beyaz Peynir Yapımı Karşılaşılan Sorunlar ve Çözüm Yolları” adlı kitabı ile çeşitli gazetelerde yazılmış süt ve ürünleri ile ilgili makaleleri bulunmaktadır. Yazılmış basımı bekleyen Pratik Kaşar Peyniri Yapımı, Konsantre Sütten Beyaz Peynir Yapımı, Kalite ve Hijyen, Kaliteli Ekonomik Yoğurt Ayran Üretim Teknikleri adlı eserleri de, yakında piyasaya çıkacaktır.
1974 yılından itibaren yaklaşık 35 yıldır, 1977 yılından beri de mühendis ve üst düzey yönetici olarak: Süt Ve Ürünleri, Süt Alımı, Laboratuar, Üretim Ve Maliyet Konularında; Süt Ve Süt Ürünleri, HACCP Gıda Hijyen, Üretim Maliyet, Kalite İyileştirme Ve Maliyet Düşürme Teknikleri, Süt İşletmeleri Fizibilite, Isıtma-Soğutma, Makine Alet Ekipman Teknik Danışmanı olarak çalışmaktadır.
Evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 541
favori
like
share