1 paket tuzsuz tost ekmeği
125 gr. tereyağ
2 bardak süt
5 kaşık irmik
1 paket hazır krema
Şurubu için
1.5 bardak şeker
1 bardak su
Hazırlanışı
Tost ekmeklerini elinizle parçalayıp robottan geçirin.İyice ufalanan ekmekleri derin bir kaba alın.
Tereyağını eritip ekmeklerin üzerine dökün ve güzelce yoğurun.Karışımı hafif yağlanmış, yuvarlak, büyük bir borcama dökün üzerini elinizle güzelce bastırın.
Diğer tarafta süt ve irmiği bir tencerede kıvama gelecek şekilde pişirin.Kremayı da ekleyip karıştırın tepsideki ekmeğin üzerine döküp yayın 175 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dak. kadar pişirin.
Şeker ve suyu kaynatıp şurubunu hazırlayın ve soğumaya bırakın.Pişen tatlıyı servis tabağına ters çevirin soğuyan şurubu kaşık kaşık yavaşça üzerine döküp tatlıya yedirin.
Buzdolabında biraz beklettikten sonra havuç dilimi şeklinde kesip servis yapın.Afiyet olsun.