ballı tatlılar - ballı tatlı nsıl yapılır


Ballı Sultan Lokması

Malzeme
1 paket hazır pasta tabanı
1 kase galeta unu
200 ml. krema (1 küçük kutu hazır krema)
4 yumurta akı
Yarım su bardağı süt
2 su bardağı sıvı yağ
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet muz
15 - 20 tane ayıklanmış ceviz 10 çorba kaşığı bal

Hazırlanışı
Pasta tabanının alt ve üst kısmını düz bir zemin üzerinde yan yana koyun ve bir çay bardağı ile yuvarlaklar halinde kesin. Bu küçük yuvarlak pasta tabanlarını önce yumurta beyazına sonra galeta ununa buluyarak kızgın yağda 3-4 saniye kızartın ve düz bir kaba çıkartın. Üzerlerine 1'er yemek kaşığı bal dökün ve dilimlenmiş muz ile kıyılmış ceviz yerleştirin. Krema ve toz şekeri çırparak elde ettiğiniz kremayı pasta tabanlarının üzerine paylaştırın ve servis yapın.

Ballı Pufuduk

Malzeme
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı şeker
1,5 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Kızartmak için, sıvı yağ

Üzeri için
2 çorba kaşığı bal
1 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı
Yumurtayı ve şekeri iyice çırpın. Unu, karbonatı, limon suyunu, limon kabuğu rendesini ve vanilyayı iyice karıştırın. Tavada yağı kızdırdıktan sonra hamurdan bir kaşık kadar alıp kızgın yağa dökün. Hamurları yağda iyice kızarttıktan sonra yağını süzerek servis tabağına alın. Üzerlerine bal ve pudra şekeri gezdirdikten sonra servis yapın.

Ballı Kestane Şekeri

Malzeme
1 kilo kestane
1/2 su bardağı bal
4 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı toz tarçın

Hazırlanışı
Kestanelerin kabuğunu enine çizerek kesin. Bir tencerede su kaynatın ve kestaneleri kaynar suya atın. Yarım saat pişirin. Süzün ve soğutun. Kabuklarını ayıklayın, kevgirden geçirin veya iyice ufalayın. Bal ile karıştırarak hamur haline getirin. Bu hamurdan küçük toplar yapın. Pudra şekeri ile tarçını karıştırın. Düz bir tepsiye dökün. Kestane toplarını bunun üstünde yuvarlayarak şekerle kaplayın.

Ballı Tarçınlı Muz

Hazırlanışı
Önce iki büyük muzu soyun, uzunlamasına ikiye ayırın. Yayvan bir tabağa yerleştirin ve üzerine dilimler halinde elli gram kaymak koyun. Sonra iki yemek kaşığı balı kaymaklı muzların üzerinde gezdirin. Bir kaşık tarçın serpin. isteğe göre ceviziçi de ilave edilebilir.

Ballı, Muzlu Ayva Tatlısı

Malzeme
4 ayva
1 elma
4 muz
4 yemek kaşığı bal
100 gr. çekirdeksiz kuru üzüm
8 su bardağı su
6 su bardağı tozşeker
1 çay kaşığı şeker boyası
Tarçın
8 yemek kaşığı kaymak
4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı
Ayvaların kabuklarını soyun, ikiye bölün, ortalarını oyun. Suyu ve 5 su bardağı şekeri, şeker boyasıyla karıştırın. Ayvaları bu karışımın içine yerleştirin. Meyveler yumuşayana kadar pişirin. Elmayı rendeleyin; 1 su bardağı tozşeker, üzüm ve tarçını orta ateşte kavurun.
Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alın. Muzları dilimleyin; ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine birer parça kaymak koyun, onların üzerine de ceviz serpin. Cevizin üstünde balı gezdirip, servis yapın.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 3160
favori
like
share
AYIŞIĞI Tarih: 10.02.2010 18:52
:85:
evet yaşıyor halen tüm çabalarıma rağmen ölmedi
RUZGAR Tarih: 10.02.2010 18:50
seni alan yaşadı diyorum
ece ulu Tarih: 10.02.2010 18:14
görünüşleri güzüzel ama
tadıda öyledir eminim
AYIŞIĞI Tarih: 17.01.2010 12:29
ballı kek

[COLOR="Sienna"]Malzemeler:

*
225 g tuzsuz tereyagi (kuplere bolunmus, veya margarin)
*
200 g + 2 y.k. bal
*
100 g esmer seker
*
3 iri yumurta (cirpilmis)
*
300 g un
*
2 c.k. kabartma tozu

[COLOR="Sienna"]Yapilisi:

1.
Firini 140 ye ayarlayin ve 20 cm capindaki bir kek kalibini yaglayin.
2.
Tereyagini, sekeri ve bali kucuk bir teflon tencereye alip kisik ateste tamamen sivilasincaya kadar isitin. Karisim tamamen eriyip ozdeslesince atesi yukseltip bir dk kadar kaynamaya birakin ve sogumasi icin bekletin.
3.
Cirpilmis yumurtagi sogumus balli karisima ekleyip tahta bir kasikla iyice karistirin. Unu ekleyip hepsi tamamen karisincaya kadar cirpin.
4.
Keki kaliba boslatio firina verin ve iyice kabarip altin rengini alana kadar (~50 - 60 dk) pisirin. Batirdiginiz kurdan temiz cikiyorsa kekiniz pismis demektir.
5.
Pisen keki firinda sogumaya birakin, daha sonra kalibindan cikarip tabakta bir muddet dinlendirin. Geri kalan bali bir kapta isitip pasta fircasi ile kekin uzerine surun. Soguyunca servis yapin.