Zahmetsiz Facebook hack

Son güncelleme: 03.01.2010 18:21
  • Sahipsiz Facebook gruplarını ele geçiriyorlar!

    Kötü niyetli kişiler hacklemeden hatta hiç uğraşmadan, Facebook'taki bilgilerinizi ele geçirebiliyor.

    Control Your Info adlı bir oluşum internet üzerindeki sosyal paylaşım konusunda bilgisi olmayan insanların saldırıya ne kadar açık olduklarını ispatlamak için ilginç bir yöntem seçti.
    En popüler sosyal ağ sitesi Facebook'taki sahipsiz grupları birer birer ele geçiren Control Your Info bu sayede insanları bilinçlendirmeyi hedeflediğini açıkladı.
    Kendi sitelerinde yaptıkları açıklamada, sosyal ağların pek çok kişinin gündelik yaşamının bir parçası haline geldiğini fakat kullanıcıların hala bu yeni sosyal medyanın ne kadar güvensiz olduğundan habersiz olduğunu söyledi. Bunu ispatlamak için de internette yaptıkları basit bir arama sonucunda yöneticilerinin terk ettiği Facebook gruplarını tespit etmeye ve bu grupları birer birer ele geçirmeye başladılar...

    Facebook; "Ele geçirmediler" diyor

    Facebook'un grup yapısına göre eğer bir grubun kurucusu grubu terk ederse grubun herhangi bir yöneticisi olmuyor fakat bu noktadan sonra herhangi bir grup üyesi kendisini yöneticiliğe atayabiliyor.
    Facebook yetkilileri ise Control Your Info'nun yaptığının tam olarak bu olduğunu, iddia ettikleri gibi hiçbir grubu ele geçirmiş olmadıklarını söylediler. Yöneticisi olmayan gruplar için var olan bu uygulamanın, grubun devamlılığı için önemli olduğunu söyleyen Facebook yetkilileri, yöneticisi değişen grupları ise takip ettiklerini ve içeriğindeki büyük değişimler sonucunda gerekirse bu grupları kapatma yoluna gittiklerini açıkladılar. Facebook, Control Your Info'nun ele geçirdiği gruplar için de bunu yapmaya hazırlanıyor.
    Her ne kadar Control Your Info, bu basit yöntemle binlerce Facebook kullanıcısının özel bilgilerine ulaşmanın mümkün olduğunu söylese ve yaptıkları sayesinde bu konuda bir bilinç oluşturduklarını iddia etseler de, grup üyeleri aynı fikirde değil.
    Control Your Info'nun ele geçirdiği bir grubun üyesi grubun duvarına şunları yazarak tepkisini dile getirdi; "O zaman ben de insanlar trafik güvenliğini öğretmek için arabamı üzerlerine mi sürmeliyim?".
#12.11.2009 11:33 0 0 0
  • teşekkürler elinize sağlık çok güsel olmuş.
#03.01.2010 18:01 0 0 0
  • bizim acil hacker bulmamız lazım eğer tanıosanız yada öle şeylerden anlıosanız yardım edermisiniz.msn adresim:
#03.01.2010 18:16 0 0 0
  • o hacker ı bulursan selam söle :D beni de hacklesin :D geçti o işler hıı bide abii sen hack edenmisin de :D
#03.01.2010 18:21 0 0 0