Manisa 1. Er Eğitim Tugayı

Son güncelleme: 12.11.2009 12:44
  • Manisa 1. Er Eğitim Tugayı Hakkında - Manisa 1. Er Eğitim Tugayı Resimleri
    noimage

    Manisa 1. Er Eğitim Tugayı'ndaki yemin törenine katılan ailelere ilginç bir sürpriz yapıldı. Tören sırasında Kurtuluş Savaşı'nı yeniden yaşayan beş bin kişi, alandan gözyaşlarıyla ayrıldı.

    1987 / 2 tertiplerin yemin töreni tüm yurtta yapıldı. Manisa 1. Er Eğitim Tugayı'nda sabah saatlerinde başlayan törende, aileler evlatlarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadı.

    Yemin töreninin ardından konuşan Manisa 1. Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Naim Babüroğlu, "(Her Türk Asker Doğar) özdeyişini ispatlarcasına cennet vatanımızın dört bir yanından 4 hafta önce kutsal asker ocağına katılan evlatlarınız aslan gibi birer Mehmetçik oldular. Onlara güveniniz. Güveninizi hiçbir zaman sarsmayacaklardır .

    Çünkü onları,Çanakkale'de Mehmetçiklere yemek pişiren, yaraları saran, Kurtuluş savaşında cepheye mermi taşıyan annelerin en büyüğü Türk Anneleri yetiştirdi. Böyle kahraman Mehmetçikler ve bu Mehmetçikleri yürekten destekleyen anne ve babalar olduğu sürece, Atatürk ve onun kutsal eseri ebediyete kadar yaşatılacaktır" dedi.

    Babüroğlu konuşmasında, Atatürk İlkelerine de dikkat çekti. Tuğgeneral Babüroğlu'nun konuşma metninde Atatürk'e özel bir vurgu yapıldığı gözlendi. Babüroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü

    "Kahraman Mehmetçikler;

    Vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığımız olan canınızı, gerektiğinde feda edeceğinize; şeref timsali sancağımızın gölgesinde, konuklarımızın huzurunda, Türk Bayrağı ve silahınız üzerine yemin ettiniz.

    Bugünden itibaren milletimizin göz bebeği, Türkiye Cumhuriyetinin ve Atatürk ilke ve Devrimlerinin yılmaz bekçisi olan TSK'nın kahraman birer Mehmetçiği oldunuz.

    12.11.2009



    Manisa 1.piyade er eğitim tugayı hakkında bilgi vereyim size 3 kışladan olusur.. Batıkışla - Doğukışla - Alaşehir ' de ulaştırmadır..

    Büyük ihtimalle sülüslerinizde Şöför yazacaktır..bu arkadaslar sülüsünde Alaşehir diye belirtilmemişse Batıkışla da yapacaklar acemilikleri 28 gündür.. Batıkışla Manisa merkezdedir..Terminale 15 dk uzaktır..genelde D.K lar gelir..Sipil Dağının eteğindedir 12 Bölükten olusur her dönem toplam acemi sayısı 4000 civarındadır..Yemekler hazır gelir bir problem olmaz güzeldir

    Eğitim bakımından pek yorucu değildir.. Ama sıcak etkileyebilir dikkatli olun...Sabah 05.15 de kalkar Akşam 10.30 da yatarsınız uykusuzluğa alışın..Ayrıca Türkiyede bulunan en rahat acemi birliği Manisa Batkı$La ' dır...


    alıntıdır..
#12.11.2009 12:44 0 0 0