Microsoft'tan teknoloji yağmuru

Son güncelleme: 12.11.2009 14:42
  • Microsoft - İşte Yeni Verimlilik Toplantıları, İstanbul'da...

    Bireylere ve kurumlara yenilikçi çözümler sunan Microsoft'un "İşte Yeni Verimlilik" toplantısı İstanbul ayağıyla Türkiye turuna devam ediyor. Adana ve Ankara'dan sonra 11 Kasım 2009 tarihinde İstanbul Swissotel'de gerçekleşen toplantıda Microsoft yetkilileri, Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Microsoft Exchange Server 2010'un işletmelere sunduğu faydaları anlattılar. Turkcell sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda Microsoft'un başarı öyküleri de izleyicilerle paylaşıldı.
    noimage
    Bireylere ve kurumlara sunduğu yenilikçi teknolojilerle verimlilik artışına odaklanan Microsoft, bu kez 11 Kasım Çarşamba günü İstanbul Swissotel, Zurich Salonu'nda özel sektörün önde gelen kurumlarının yöneticileri ve iş ortaklarıyla biraraya geldi. Turkcell sponsorluğunda gerçekleşen "İşte Yeni Verimlilik" toplantılarının İstanbul ayağında Microsoft, kurumlara verimlilik dopingi yapan yazılımlarının en son sürümlerini katılımcıların ilgisine sundu.

    2009 son çeyreğinde birbirinden önemli ürün duyuruları yapan Microsoft, İstanbul toplantısında Windows 7, Windows Server 2008 R2 ve Exchange Server 2010 gibi yeni sürümlerin özelliklerini kamuoyuyla paylaşma fırsatı buldu. Toplantıya katılan kurum ve kuruluşların üst düzey yöneticileri, bilgi işlem müdürleri, Microsoft iş ortakları ve basın mensupları, yenilikçi Microsoft yazılımlarının yeni sürümlerine büyük ilgi gösterdi.

    Toplantının açılışını gerçekleştiren Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan şunları söyledi:
    "Dünyada Ar-Ge'ye en çok yatırım yapan ilk 10 küresel şirket içinde yer alan Microsoft geliştirdiği yenilikçi teknolojiler ile bireylerin ve kurumların verimliliklerini artırmayı hedefliyor. Özellikle ekonominin belirsizlik döneminde kurumların maliyetlerini azaltan, çalışanların iş verimliliğini ve genel tasarruf eğilimini artıran yenilikçi çözümleriyle Microsoft, işletmelerin küresel rekabet ortamında büyümeye odaklanmasını sağlıyor. Microsoft Türkiye olarak "Türkiye Bilişimle Kalkınıyor" vizyonumuz doğrultusunda 7 bin iş ortağından oluşan geniş ekosistemimiz ve çözümlerimizle ortaya koyduğumuz yüksek katma değer ile ekonomiye destek oluyoruz. Bütün dünyada binlerce işletmenin ve milyonlarca kullanıcının deneyimlerini taşıyan ürünlerimiz ile Türkiye'de güzel işler gerçekleştiriyoruz. Bugünkü toplantımızda ürün müdürü arkadaşlarımız sizlere yeni yazılımları tanıtırken bu arada önemli başarı öykülerimizi sizlerle paylaşabileceğimizi umuyorum."

    Ana sponsorluğunu Turkcell'in üstlendiği Microsoft "İşte Yeni Verimlilik" toplantısının Platin sponsorları arasında HP, Intel, Probil ve Unify.Office yer alıyor.
    "İşte Yeni Verimlilik" İstanbul toplantısında Microsoft Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çağan'ın sunuşunun hemen ardından Microsoft Pazarlama Grup Müdürü Nuri Çankaya, Windows 7'nin kurumlara sağladığı avantajları konu alan bir konuşma yaptı.

    Microsoft İşte Yeni Verimlilik toplantıları serisinin İstanbul ayağında Microsoft yöneticilerinin yanı sıra Teknosa Bilgi Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ve İcra Kurulu Üyesi Önder Kaplancık ile İş Bankası Sermaye Piyasası Bölüm Müdür Yardımcısı Kenan Ayvacı da birer konuşma yaptılar.
    Microsoft'un Teknosa ve İş Bankası'ndaki başarı öyküleri ise ilgili kurumların üst düzey yöneticileri tarafından izleyicilerle paylaşıldı.
    Windows 7 Teknosa mağazalarına yaygınlaşıyor

    Windows XP işletim sistemini kullanan Teknosa, merkez ve mağazalarda yer alan 1000'in üzerindeki kullanıcısını yeni teknolojilerle ve kullanım kolaylığı ile buluşturmak için üstün performans ve güvenlik özelliklerine sahip bir işletim sistemi bekliyordu. Teknosa'nın masaüstü işletim sistemi tercihi Windows 7 olurken, Windows Server 2008 R2'yi de sunucu işletim sistemi standardı olarak kabul etti. Kaplancık, Windows 7 hakkında şunları söyledi:
    "Teknoloji işi yapan bir kuruluş olarak, daha güvenli, daha ileri teknolojileri kullanmayı ve bunu yaparken 'yeşil IT' anlayışıyla hareket etmeyi önemsiyoruz. Bu doğrultuda, Window 7'nin yeni özelliklerinden büyük fayda elde edeceğimize inandık. Yakında yeni merkez binasına taşınmaya hazırlanıyoruz ve merkezdeki 400 bilgisayarımızı, Kasım ayı itibariyle tamamen Windows 7'ye geçirmeyi hedefliyoruz. Mağazalarımızda yer alan 600'ün üzerinde PC'nin geçişini ise Ocak 2010'a kadar tamamlamış olacağız."
    İş Bankası ve Silverlight

    Türkiye'nin en büyük özel bankası niteliğinde olan Türkiye İş Bankası, yaklaşık 1.100 şubesi, 22 bini aşkın personeli ve bankamatik ağıyla ülke sathında yaygın bankacılık hizmetleri sunuyor. Windows 7'nin gelişmiş Multitouch özelliği bankaya İşte Yatırım web sitesinden yararlanan kullanıcılara hizmet vermesinde destek olacak.

    İş Bankası Sermaye Piyasası Bölüm Müdür Yardımcısı Kenan Ayvacı, "Bu projenin müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerde bize önemli bir farklılık sağlamasını hedefliyoruz" derken uygulamanın geliştirilmesinde Microsoft'un web ortamının zengin çokluortam özelliklerinden yararlanmayı sağlayan Silverlight teknolojisi kullanıldı. İş Bank müşterileri siteden uygulamayı Windows 7 bilgisayarlarına indirerek portalın zengin olanaklarını evlerinde rahatça kullanabiliyorlar.

    İstanbul'da gerçekleşen "İşte Yeni Verimlilik" toplantısı Microsoft Pazarlama Grup Müdürü Nuri Çankaya'nın Windows 7 ile İdeal Masaüstü, Microsoft Türkiye Ürün Müdürü Selma Karaca'nın Windows Server 2008 R2 sürümüyle ortaya çıkan fırsatları değerlendiren sunumları ile devam etti. Hemen ardından Microsoft Ürün Müdürü Onur Görür, konuklara Microsoft Exchange Server 2010'la gelen yeni özellikleri anlattı.
    Windows 7, Turkcell'e de kazandırdı

    Türkiye'nin lider mobil operatörü Türkiye'deki 36,3 milyon cep telefonu abonesine kaliteli hizmet sunarken bir yandan da merkezi ve 12 bölge ofisinde çalışanlarına hizmet veren yaklaşık 5 bin masaüstü ve taşınabilir bilgisayarı da başarıyla yönetmek zorunda. Turkcell Bilgi İşlem Merkezi, özellikle şubelerdeki uzak bilgisayarların işletim sistemlerini ve uygulamalarını güncellemek zorunda. Windows 7'nin erken uygulayıcılarından biri olmayı kabul eden Turkcell, yeni işletim sisteminin gelişmiş birçok özelliğini iş kazancına dönüştürmeyi başardı.

    Turkcell İstemci Sistemler Uzmanı Gökboru Kılıç, daha önce Windows XP yüklü olan donanımlarda şimdi rahatlıkla Windows 7 çalıştırabildiklerini ve sistemlerin artık çok kısa bir sürede açılabildiğini söylüyor. Eski sürümde 90 saniye olan sistem açılış hızı şimdi 30 saniyeye düşmüş. Windows 7 ile mobil kullanıcılar da önemli bir avantaj elde etmiş. Windows 7'nin Direct Access özelliği, VPN'lerde (özel sanal ağ) olduğu gibi ana sisteme şifreli ve güvenli erişim sağlıyor ancak uzun bir bağlantı prosedürü gerektirmiyor. Tam tersine işletim sisteminin kendi teknolojisi olduğu için doğrudan, hızlı ve güvenilir bir bağlantı kurmaya yarayan DirectAccess teknolojisi, Windows güncellemeleriyle sürekli yenileniyor.

    Windows 7 kurulumları sırasında sistem başına 45 dakika tasarruf ettiğini söyleyen Turkcell yetkililerine göre yılda en az 1.500 istemci kurulumu gerçekleştiren şirketin yaptığı tasarruf 1.125 saati, parasal olarak ise yaklaşık 34 bin doları buluyor. Sadece Windows 7'nin sistem açılış ve kapanışlarındaki hızı nedeniyle Turkcell'in çalışan verimliliğinde haftada 830 saatin üzerinde bir kazanç elde edildi. Uzaktan erişim özellikleri sayesinde destek hizmetlerinde ise % 20 tasarruf sağlandı.
    Turkcell bilgi işlem merkezi, önümüzdeki günlerde, Microsoft Application Virtualization (App-V) version 4.5 uygulama sanallaştırmasını kurum genelinde Windows 7 kullanan istemci bilgisayarlara yaygınlaştırmayı planlıyor. Bu uygulama sonucunda bazı yazılımlar sanal sunucularda çalışacak. İstemci bilgisayarlar gerek duyduğunda bu yazılımları sanal sunuculardan çağırarak kendi sanal makinalarında çalıştırabilecek.

    Teknoloji yağmuru

    Windows Server 2008 R2 ile Windows 7, özellikle sanallaştırma projelerinde muhteşem bir ikili olarak öne çıkıyor. Windows 7'deki Direct Access teknolojisi ise sistemin Windows Server 2008 R2'e doğrudan erişimini sağlıyor. Geniş alan bilgisayar ağlarında (WAN) hızlı bant erişimine imkan veren Branch Cache ile yöneticiler şimdi daha hızlı yedekleme yapabiliyor. Uygulama veya donanım bazında şifreleme yapan AppLocker ve BitLocker gibi teknolojiler kurumların BT altyapılarındaki olası güvenlik açıklarını önlüyor.

    Önümüzdeki aylarda çıkması beklenen Microsoft Exchange Server 2010 ise çarpıcı yenilikleri ile kurumlara maliyet avantajları sunuyor. Microsoft Exchange günümüzde sadece bir e-posta ve paylaşım sunucusu olmanın ötesinde Microsoft Birleşik İletişim Çözümleri'nin de önemli bir bileşeni olarak hizmet veriyor.

    Exchange 2010 daha beta aşamasındayken inanılmaz sayıda kullanıcı tarafından kullanıldı. Yaklaşık 10 milyon kişi ürünü internet sitesinden indirerek beta testinden geçirdi. İlk sürümü bundan yaklaşık 14 yıl önce duyurulan Microsoft Exchange bugün % 64'lük pazar payı ile liderlik koltuğuna oturdu. Ferris Research araştırmasına göre en yakın rakibinin pazar payının günümüzde % 10'a gerilediği tahmin edilirken geçen yıl itibarıyla diğer platformdan Exchange'e geçiş yapmaya başlayan kullanıcıların sayısı 4,7 milyonu buldu.
#12.11.2009 14:42 0 0 0