Malzemeler:

- 3 adet yumurta
- 1 çay fincanı su
- 100 gr badem krokan
- 3 çorba kaşığı kakao
- 100 gr bitter çikolata
- 1/2 çay fincanı toz şeker
- 1 paket kremşanti

Hazırlanışı:

Su ile şekeri bir tencereye alıp, 10 dakika kaynatın. Kakao ve çikolata ilave edip, birkaç dakika kaynatın ve ocağın altını kapatın. Yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara alın. Yumurta sarılarını mikserle çırpın ve çikolatalı karışıma ekleyip, karıştırın.

Çikolatalı karışım soğuduğunda kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ve krem şantiyi ilave edip, mikserle birkaç dakika çırpın. Dövülmüş badem krokanı da ekleyip kaşıkla karıştırın ve tüm karışımı streç film serilmiş kek kalıba boşaltarak buzlukta dondurun.

Parfeyi kek kalıbından ters çevirerek servis tabağına alın ve dilimleyerek servis yapın.

İlgili Yemek Tarifleri



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 391
favori
like
share