parfe nasıl yapılır - parfe nasıl hazırlanır - gofretli kolay parfe tarifi - çikolata soslu parfe - çikolata sosu nasıl hazırlanır
Malzemeler:

- 2 paket krem şanti
- 4 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çorba kaşığı tozşeker
- 4 adet gofret
- 1 paket kakaolu bisküvi
- iri dövülmüş fındık
- biraz tuz

Sosu İçin :

- 1 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı nişasta
- 3 çorba kaşığı kakao
- yarım su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- ceviz büyüklüğünde margarin

Hazırlanışı:

Krem şantileri bir kaba alıp, soğuk sütü ekleyerek mikserde çırpın. Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı toz şekerle, yumurtaların aklarını da tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene kadar çırpın. Krem şantiye önce yumurta aklarını, yumurta sarılarını, iri parçalara ayrılmış gofret ve bisküvileri, iri dövülmüş fındıkları ekleyip, kaşıkla iyice karıştırın. Streç film serili kek kalıbına döküp, kaşık yardımıyla sıkıca bastırın ve parfe donana kadar buzlukta bekletin. Sos için 1 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı kakao ve toz şekeri bir kapta karıştırıp, üzerine süt ve suyu ekleyerek kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Ocağın altını kapatıp kaşıkla soğuyana kadar karıştırın. Üzerine margarini ilave edip, mikserle 2 dakika çırpın. Donmuş parfeyi kek kalıbından ters çevirerek servis tabağına çıkarın. Sosu üzerinde gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.

Not:
Parfeyi kalıptan çıkaramıyorsanız kalıbı ılık su olu bir kap içinde birkaç dakika bekletin.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 287
favori
like
share
kanatsızmelek Tarih: 12.11.2009 19:07
çikolataya baylırım..