Malzemeler:

- 2 armut
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı kıyılmış taze zencefil
- 4 mürdüm eriği kurusu
- 1,5 yemek kaşığı siyah kuru üzüm
- 1,5 yemek kaşığı sarı kuru üzüm
- 1,5 yemek kaşığı kuş üzümü
- yarım portakal kabuğu rendesi
- 4 adet çubuk tarçın
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı pekmez veya dut pekmezi
- 2 su bardağından biraz fazla elma suyu
- 1 yemek kaşığı erik marmeladı
- yağlı kağıt

Hazırlanışı:

Armutları yıkayıp, dikey olarak ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkarın. Yağlı kağıdı her bir armutu 2 kere saracak büyüklükte kesin ve armutları yağlı kağıdın üzerine oturtun.

Üzerlerine tereyağıdan sürün ve esmer şekerden serpin. Çeyrek su bardağı elma suyunu da armutların üzerinde gezdirin. Yağlı kağıdı açılmayacak şekilde sarıp, önceden ısıtılmış fırında 175 dercede 40 dakika pişirin. Bu arada mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye bölün ve diğer malzemelerle birlikte bir tencerede kaynatın. Ateşin altını kapatın.

Armutlar piştikten sonra kağıtların üstünü bir bıçakla artı şeklinde kesip, tenceredeki karışımı üzerine dökün. Servis tabağına kağıdıyla birlikte alarak servis yapın.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 275
favori
like
share
kanatsızmelek Tarih: 12.11.2009 19:06
Değişik bi tatlı denemek lazım..