Malzemeler:

- 1 kilo krema
- 10 adet yumurta sarısı
- 1 su bardağından biraz az şeker
- yarım kilo süt
Frambuaz İçin:
- 1 su bardağı şeker
- 250 gr frambuaz

Hazırlanışı:

Bir tencerede kremayı ve sütü biraz karıştırıp çok az kaynatın. Yumurta sarısı ile şekeri mikserle çırpıp, kaynayan kremanın içerisine yumurta karışımını dökün.

Daha sonra vanilyayı ilave edip, mikserle karışımı tekrar çırpın. Karışımı kaselere döküp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine esmer şeker döküp, fırın tepsisinin içerisine su ilave edin. Önceden ısıtılmış fırında 120 derecede şeker üzerinde eriyip pembeleşene kadar pişirin.

Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Frambuazları yıkayıp suyunu süzdürmeden bir tavaya alın. Üzerine şekeri ilave edin ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. Sonra frambuazları içerisinden alıp bir kaba koyun. Şekeri ocakta reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın ve sonra ocağın altını kapatın. Frambuazları şekerin içerisine atıp, karıştırın ve birlikte servis yapın.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 295
favori
like
share