Malzemeler:

- 6 adet yufka
- yarım paket margarin
- yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
İçinin Harcı:
- 8 adet haşlanmış patates
- 3 adet sivribiber
- 1 kase kavurma
- tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı:

Sivribiberleri ince ince doğrayın, patatesleri ezin ve derin bir kaba alın. Kavurmayı, sivribiberleri, tuzu ve baharatları patateslere ilave edip karıştırın.

Margarini eritin, sıvıyağı ve 1 su bardağı suyu ilave edip çırpın. Yufkaları 12′şer dilimlere bölün. Margarinli karışımdan bir yufka dilimin üzerine sürün ve üzerine tekrar bir dilim yufka koyup, onunda üzerine margarinle karışımdan sürün. Margarin karışımlı 2 kat yufka dilimine geniş tarafına patatesli harçtan koyun ve sigara böreği gibi sarın.

Bu işlemi bütün yufka dilimleri bittirene kadar tekrarlayın. Börekleri tepsiye yerleştirdikten sonra 1 saat buzdolabında bekletin. Üzerine yumurta sarısı sürüp arzuya göre susam yada çörekotu serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 325
favori
like
share