Malzemeler:

- 1kg kuzu kuşbaşı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 10-15 adet arpacık soğan
- 1 su bardağı pişmiş ve kabukları soyulmuş nohut
- 1 su bardağı kaynamış su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Eti soğuk suda yıkayıp suyunu süzün. Derince bir tencereye 1 yemek kaşığı zeytinyağını ve etleri koyup tencerenin kapağını kapatın. Orta hararetli ateşte, ara sıra karıştırarak etler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.

Pişmeye yakın arpacık soğanları, tuzu ilave edin ve biraz soğuyunca fırın kabına etleri boşaltın. Üzerine nohutları serpip, hafif bir şekilde et ve nohutları karıştırın.

Domates salçasını bir su bardağı kaynamış su ile sulandırıp etlerin üzerine gezdirin. Servis yapmadan yarım saat önce üzerini folyoyla kapatarak önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-25 dakika pişirin ve servis yapın.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 328
favori
like
share