kuzu kapama nasıl yapılır - kuzu kapama yapılışıMalzemeler:

- 1 adet patates
- 1 adet kıvırcık marul göbeği
- 350 gr. kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- yarım demet dereotu
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 kaşık margarin
- tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Etleri düdüklü tencereye alıp, üzerini 3 parmak aşacak kadar su ve tuz ilave edin. Haşlanınca ocağın altını kapatın. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve margarin alıp, soğanları pembeleşene kadar kavurun.

Havucu ilave edip, 3-5 dakika sote edin. Haşlanan etleri suyu ile birlikte ekleyip, orta boy patatesi soyun ve yarısını keserek tencereye aktarın. Tuzunu,biberini ekledikten sonra pişmeye bırakın.

Ateşten almadan önce, kalın doğranmış kıvırcık marulunu ilave edin ve ocağın altını kapatın. Servis tabağının ortasına patatesi alarak kenarlarına etleri yayın ve dereotunu serpip, servis yapın.




alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 312
favori
like
share