Malzemeler:

- 10 adet kuzu veya koyun pirzola
- 2 kaşık margarin
- 3 kaşık un
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yumurta
- 1 çorba kaşığı rende kaşar peyniri
- 1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı (kızartma için)
- tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Beşamel salçası:

Margarin ile un hafif pembe kavrulur. Süt konarak koyu muhallebi gibi pişirilir. Ilınınca yumurtalar kırılır. Tuz ve rende kaşar peyniri karıştırılır.Pirzolalara tuz ve karabiber serpilir. Yağda kızartılarak pişirilir. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.Sonra pirzolaların iki tarafı, hazırlanan beşamel salçasına batırılıp yağda pembe olarak kızartılır. Saplara yaldız kağıt veya püsküllü kağıt sarılıp süslenir.

Not:

Pirzolalar, beşamel salçası yerine şöyle kaplayabilirsiniz: 3- 4 patates haşlanıp püre yapılır. Buna 2- 3 yumurta, 1 kaşık rende kaşar, 2 kaşık un, tuz, karabiber ilave edilip, karıştırılır.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 343
favori
like
share