Zilhicce Ayının Fazileti

Son güncelleme: 13.11.2009 23:04
  • ZİLHİCCE AYININ FAZİLETİ



    Zilhicce ayı, Eşhür-u Hurum'dan (Hürmetli aylar) olup, içerisinde İslam'ın beş esasından biri olan Hac farizasının ifa edildiği çok kıymetli bir aydır.
    Bu ayın ilk on gününde yapılan ibadetler, katında çok makbuldür. Resullullah Efendimiz (S.A.V.), bir Hadis-i Şerif'lerinde; " katından Zilhicce'nin ilk on günü yapılan ibadetlerden daha kıymetli hiçbir amel yoktur" buyurdu.


    Ashab-ı Kiram: "Ya Resullallah! yolunda yapılan cihat da mı, Zilhicce'nin ilk on gününde yapılan ibadetten daha değildir" dediler.
    Resullallah Efendimiz (S.A.V.), "Evet o da daha makbul değildir. Ancak canını ve malını ortaya atarak cihada çıkıp, sonra geriye dönmeyenin (şehit olanın) cihadı ondan daha sevgilidir" buyurdu.
    Diğer bir Hadis-i Şerif'te, " katında Zilhicce'nin ilk on gününden daha faziletli hiçbir gün ve o günlerde yapılan amellerden daha sevimli hiçbir amel yoktur. Bu sebeple o günlerde, "La ilahe İllallah" demeyi, tekbiri ve 'ı (c.c.) zikretmeyi çoğaltınız. O günlerden bir gün oruç tutmak bir sene oruç tutmaya denktir. O günlerde yapılan amel 700 misli katlanır."
    İslam büyükleri, bu gibi özel günlerde, bol bol tevbe istiğfar-şükür (estağfirullah-elhamdülillah) çekilmesini, Peygamber Efendimize (S.A.V.) salavat okumasını, La İlahe illallah ve isimlerin okumak gerektiğini ve Kur'an- Kerim okunmasını, eğer bilinmiyorsa İhlas Suresi'nin okunmasını tavsiye etmişlerdir.
#13.11.2009 23:04 0 0 0