MaLzemeler.
1 adet yeşil biber
1 adet domates
100 gr kıyma
1 tatlı kaşığı salça
tuz, su
6 çorba kasesi su
300-400 gr un
1 tatlı kaşığı nane
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tarif Bilgileri
Kategori: Çorbalar
Puanı: 5
Gönderen: Elf
Tarifi Yazdır


Yapılışı

300-400 gr un, tuz yeterince su ile hamur yoğrulur. Bıçak sırtı kalınlığında oklava ile açılır Üzerine hafif unlanarak kurmaya bırakılır. İnce şeritler halinde kesilir. Bu şeritler 172 cm² lik karelere kesilir. Hafifçe un serpilerek bir tepsi üzerinde kurumaya bırakılır. Tutmaç hamuru büyük miktarlarda kışlık olarak hazırlanıp, kurutulur ve kavanozlarda saklanır. Daha sonra çorbalarda kullanılır. Çorba pişirilecek tencereye 1 çay bardağı sıvı yağ konur. 100 gr çiğ kıyma hafif kavrulur. Buna ince doğranmış yeşil biber eklenerek tuz ilave edilir. İnce doğranmış domates (rendelemiş domateste olabilir) ilave edilir. Hafif pişirilir. 1 tatlı kaşığı kuru nane serpilip, karıştırılır. Ezilmiş 2 yemek kaşığı süzme yoğurdun içine çorbanın suyundan 1 kaşık konarak alıştırılır. Çorbanın içindede yoğurdun kesilmemesi için. Yoğurt çorbaya ilave edilir ve ılık servis yapılır.

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 649
favori
like
share
unique Tarih: 20.09.2006 11:33
ellerine emeklerine saglik..
BoardBeLasi Tarih: 20.07.2006 00:17
Ellerıne Saglık..
demet Tarih: 07.07.2006 11:46
ellerine sağlık
by_ufuk Tarih: 24.02.2006 18:21
Paylaşımın için sağol
DİDEM Tarih: 13.02.2006 18:41


ellerine sağlık ,teşekkürler.
yengeç Tarih: 08.02.2006 22:45
denedim herkes çok beğendi.teşekkürler :70:
refik Tarih: 13.01.2006 21:47
paylaşım için teşekkürler ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 11.01.2006 16:22
Ellerine,yüreğine sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 23.12.2005 02:42
Ellerine saglık teşekkürler