MALZEMELER
1 tatlı kaşığı un
2 adet küçük mezgit balığı
yeterli miktarda maydanoz
2 baş soğan
3/4 bardak Amerikan pirinci
defne yaprağı
100 gr tereyağı
1 tane kofana balığının kuyruk tarafı
tuz
karabiber

HAZIRLANIŞI
Pirinci tuzlu suda haşlayın. Pirinç suyunu çekince ateşten alıp soğuk suda yıkayın ve süzün. Bir kenarda bekletin. Bir küçük soğanı tam daire şeklinde halka halka doğrayın. Bir tencerede temizlenmiş balığı (kofana), soğanı, defne yaprağını, maydanoz saplarını üstüne kadar su ilave edilerek pişirin. Geri kalan soğanları kuşbaşı doğrayın. Bir tencerede tereyağında pembeleşene kadar kavurun. Bir tatlı kaşığı un ilave edin. Devamlı karıştırarak 5 dakika bütünleştirin. Haşlanan kofananın deri ve kılçıklarını temizleyin. Kuyruğunu kesip, top etlerini bir kenara ayırın. Aynı suda mezgit balığını da haşlayıp, onun da deri ve kılçıklarını temizleyin. Unla meyalenen soğanların üzerine, haşlanan pirinç döküp, karıştırın. Önce kofana balığının etlerini ilave edip hafif ateşte bütünleştirin. Sonra mezgit balığının etlerini karıştırın.Tuz ve karabiber ilave edip bir süre karıştırarak, balık etleriyle pirinç ve meyaneli soğanı bütünleştirin. Yaprak yaprak koparılmış maydanozlarla pilavı süsleyin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 472
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:02
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:50
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:41
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:09
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: