MALZEMELER
2 Su bardağı Amerikan Pirinci
3,5 Su bardağı sıcak su
2 büyük kuru soğan
5 çarliston biber
1 demet maydonoz
1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
6 yemek kaşığı mısırözü yağı
1 tatlı kaşığı nane,
1 tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı dolusu tuz
150 gr yağsız kıyma
75 gr ceviz

HAZIRLANIŞI
150 gr yağsız kıymadan fındık büyüklüğünde minik top köfteler hazırlanır. Ayrı bir yerde sıvı yağda kızartılır. Ardından yağsız tavada ufalanmış ceviz parçaları hafif kavrulur. Köfte ve cevizler bir kenara ayrılır.Küçük doğranmış soğanlar 6 yemek kaşığı mısırözü yağında hafif kavrulur. Ardından küp küp doğranmış biberler ilave edilerek pempeleşinceye kadar birlikte kavrulur. Domates ve biber salçasıda ilave ettikten sonra pirinçle birlikte 1-2 dakika daha kavrulur.Sıcak su ilave ettikten sonra ince ince doğranmış maydonoz,nane tuz,şeker ilave edilir.
Pişen pilava, demlendikten sonra ceviz ve köfteler ilave edilir
Pilav servise hazırdır.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 404
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:13
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:50
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:42
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:09
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: