YUVARLAMA

Son güncelleme: 19.03.2006 10:34
  • MALZEMELER
    500 gr pirinç
    250 gr yağsız kıyma
    ufak bir soğan
    5 kaşık un
    2 yumurta
    tuz
    karabiber
    Yoğurt
    haşlanmış nohut
    haşlanmış kuşbaşı et


    HAZIRLANIŞI
    Pirinçler ıslatılıp makinada çekilir. Kıyma, soğan, un tuz ve biber ile makinadan geçirilip yoğurulur. Avuç içinde nohut büyüklüğünde yuvarlamalar yapılır. Diğer tarafta süzme yogurt bir yumurta ile kısık ateşte 1-2 taşım kaynatılır. Haşlanmış et ve nohuta önce yuvarlamalar ilave edilip bir iki taşım kaynatılır. Üstüne de yoğurt boşaltılır. Hepsi karıştırılır. Yoğurttan sonra kaynatma yapılmaz. Yüzüne yağ ile nane yakılıp dökülür. Pirinç pilavı ile Ramazan Bayramı ve davetlerde Gaziantepte yenmesi adettir.
#31.10.2005 23:15 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 19:05 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:45 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:48 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:34 0 0 0