MALZEMELER
500 gr pirinç
250 gr yağsız kıyma
ufak bir soğan
5 kaşık un
2 yumurta
tuz
karabiber
Yoğurt
haşlanmış nohut
haşlanmış kuşbaşı et


HAZIRLANIŞI
Pirinçler ıslatılıp makinada çekilir. Kıyma, soğan, un tuz ve biber ile makinadan geçirilip yoğurulur. Avuç içinde nohut büyüklüğünde yuvarlamalar yapılır. Diğer tarafta süzme yogurt bir yumurta ile kısık ateşte 1-2 taşım kaynatılır. Haşlanmış et ve nohuta önce yuvarlamalar ilave edilip bir iki taşım kaynatılır. Üstüne de yoğurt boşaltılır. Hepsi karıştırılır. Yoğurttan sonra kaynatma yapılmaz. Yüzüne yağ ile nane yakılıp dökülür. Pirinç pilavı ile Ramazan Bayramı ve davetlerde Gaziantepte yenmesi adettir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 436
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 11:34
:70aylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:48
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 28.12.2005 05:45
[MARQUEE]ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. :3:ALLAH razı olsun[/MARQUEE]
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 20:05
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: