1-Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar.
2-Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon suyu, pilavın rengini daha beyaz yapacaktır.
3-Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır.
4-Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin. Pirinçler bu suyu çekinceye kadar pişirin.
5-Pişirmede karşılaşabileceğiniz diğer bir problem ise pilavın pişmiş ama lapalaşmış olmasıdır. Bunun da kolayı var. Pilavı çok kısık ateşte bir çatalla havalandırarak, suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırın.
6-Bir ya da iki gün önceden pişirdiğiniz pilavı tekrar ısıtıp yiyecekseniz, ilk günkü gibi tane tane olması için kısık ateşte, 1-2 yemek kaşığı su ekleyerek, karıştırmadan ısıtın. Karıştırmak, pirinç tanelerini kıracağı için tencereyi arada bir sallayarak pilavı alt-üst etmeniz yeterli olacaktır.
7-Pilavı pişirirken asla karıştırmayın. Çünkü sudaki pirinci karıştırmak nişastanın açığa çıkmasına ve tanelerin birbirine yapışmasına yol açar.
8-Son olarak artan pilavlarınızı çorbalarda ve sulu yemeklerde kullanabileceğinizi hatırlatmak istiyoruz. Ancak pirinçleri, pişirdiğiniz yemeğe son anda ilave etmeyi unutmayın. Aksi halde zaten pişmiş olan pirinç yumuşar ve dağılarak görüntüyü etkiler.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1275
favori
like
share
hhadise Tarih: 04.11.2009 19:28
teşekkürler
ratatouille Tarih: 06.10.2009 22:26
birde pirinçleri bir saat kadar ılık suda tutalım muhakkak tuz da ekelim yoksa pirinçleri kavururken kırarız bu tuz pirinçleri sertleştirip kırılmasını engeller yapışmaması için yağ değilde bir kilo pirincin içine suyunu verdikten sonra bir tatlı kaşığı şeker ekilebilinir yağdan rahatsız olanlara şeker hiç hissedilmiyor fakat işe yarıyor
liamsi Tarih: 19.03.2006 22:55
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:42
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:09
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:47
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: