BADEMLİ TAVUK

Son güncelleme: 10.02.2007 10:04
  • 1 porsiyonda 340 kalori, 7.4 gr yağ, 105 mg kolesterol, 22.1 gr karbohidrat, 2.7 gr fiber, 46.3 gr protein, 395 mg sodium bulunur.
    Malzemeler ; 8 kişi için Fırını önceden 125º dereceye ısıtın. Un, tuz, karabiberi birbirine karıştırın. Tavuk göğüslerini bu karışıma bulayın. Sonra sıvı yağ ile yağladığınız fırın tepsisine sıralayınız. 1 saat pişirin. Kapağı açık olsun ve bır iki kez öbür yanını çevirerek pişirin.

    1 saat dolduğunda tavuğun yanına badem ve mantarları serpin. Kapağını kapatıp, 2 saat kadar daha pişirin.

    2 ye bölünmüş 4 adet Tavuk göğsü
    ½ Kg Taze Mantar
    ½ çay fincanı kabukları soyulmuş badem
    ½ çay fincanı Un
    Tuz, Karabiber, Kırmızı Biber
    Bu yemeği buharda pişirilmiş pirinç üzerine koyarsanız lezzetli olacaktır. Pişirme zamanını ısıyı arttırarak kısaltabilirsiniz ama yavaş ve az ısıda pişirmek daha çok lezzet katacaktır.

    Yemeğin yanına üzüm zamanı ise beyaz üzüm katabilirsiniz. Yemeğe ayrı bir tat katacaktır.
#01.11.2005 00:06 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#01.11.2005 02:33 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:38 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin sağol
#07.12.2005 14:06 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
#24.12.2005 16:54 0 0 0
  • emekleriniz heba olmasın.Ellerinize sağlık.
#28.12.2005 00:26 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 00:09 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#20.01.2006 16:10 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#22.02.2006 21:55 0 0 0
  • güzel tariflerin icin cok saol...
#21.10.2006 15:11 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#22.10.2006 18:11 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 10:04 0 0 0