Körili Patates ve Nohut

Son güncelleme: 10.02.2007 10:07
  • Hint Mutfağı - Vejeteryan

    Malzemeler ; 4 kişi için Nohutları bir gece önce suya koyun ve bekletin.

    Önce patatesleri hafifçe haşlayınız. Küçük küçük kesiniz.

    Ertesi gün bir kapta, süzülmüş nohutları, bir bardak suyu, hepsi küçük küçük doğranmış havuç, patates, domates, yeşil soğan, hindistan cevizi, istediğiniz kadar köri tozunu, tuz ve karabiberi bir tava içinde karıştırınız. Karışımın üstünü örterek, havuçlar yumuşayana kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa, biraz su katınız.

    250 gr Nohut
    1 adet küçük Havuç
    1 adet irice Patates
    2 adet Domates
    1 bardak Su
    2 sap Yeşil Soğan
    ¼ çay kaşığı Hindistan Cevizi
    Köri
    Tuz, Karabiber
    Bu karışımı yağsız ya da az yağ ile pişirilmiş pilav ile servis yapınız.
#01.11.2005 00:07 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:46 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 12:42 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 17:02 0 0 0
  • emekleriniz heba olmasın.Ellerinize sağlık.
#28.12.2005 00:08 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 00:18 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#20.01.2006 09:45 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#22.02.2006 22:03 0 0 0
  • hmmm köri
    eline emeine saglik
#21.10.2006 15:11 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#22.10.2006 18:15 0 0 0
  • sunum için teşekkürler...
#10.02.2007 10:07 0 0 0