Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 30 dak.
1½ Kg Taze Bakla
8 adet küçük Enginar
2 adet Limonun Suyu
1 su bardağı Beyaz Şarap
15 sap Arpacık Soğanı
1 dal Kekik (kuru ise 1 tutam)
4 adet Büyük Domates
Tuz, Karabiber
Baklalı Enginar Enerji Veren Özbesinler Grubunun Glusit besinler sınıfına girer.

Malzemeler ; 4 kişi için Baklaların içlerini çıkartın ve bunları kaynar suda 15 dakika haşlayın. Sonra baklaları soğuk su altında soğutarak zarlarını soyun.

Enginarları da sadece göbekleri kalacak şekilde soyun ve kararmamaları için 1 Limonun suyu ile ıslatın.

Kıyılmış arpacık soğanlarını teflon bir tavadaa ikinci limonun suyu ile, kuvvetli ateşte birkaç dakika çevirin. Sonra bunlara enginarları, kekiği ve beyaz şarabı ilave edin.

Tuzunu, karabiberini katıp hafif ateşte 15 dakika pişirmeye bırakın. Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın. Sonra dörde bölün.

Domatesleri ve baklaları enginarlara katın. Biraz daha kapağı açık pişirerek, suyun buharlaşmasını sağlayın.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 668
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 02.07.2006 01:12
Ellerine Saglik
unique Tarih: 09.03.2006 23:18
hmm deniz babam ciksa yerim valla
güzel tarif icin saol bu ara enginar bol faydalarini unutmialim!!!
ECE_06 Tarih: 05.03.2006 19:46
Bakla ile enginarı bir arada düşünmek pek hoş değil ama ellerine sağlık :85:
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:13
Paylaşımın için sağol
liamsi Tarih: 09.01.2006 01:05
Ellerine,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:10
emekleriniz heba olmasın.Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 18:00
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 13:50
ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
DeNiZKiZi Tarih: 01.11.2005 04:44
Ellerine saglik kardesim