Ispanaklı Somonlu Güveç

Son güncelleme: 24.06.2006 11:28
  • Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 10 dak.
    200 gr Somon Balığı Filetosu
    200 gr Ispanak
    200 gr Krema
    2 yemek kaşığı Zeytinyağ
    3 yaprak Jelatin
    Sos için tekrar 200 gr Krema
    2 adet Limon
    Tuz, Karabiber


    Malzemeler ; 4 kişi için Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe öldürün. Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin.

    Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin. Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın. Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın.

    Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün. Buzdolabına koyun. 2-3 saat bekletin.


    Servisi yaparken, dilim dilim kesilir. Yanına krema ve limon dilimleri konur.
#01.11.2005 00:23 0 0 0
  • Ilginc ve degisik bir yemek tarifi jelatinli falan . Ellerine saglik kardesim
#01.11.2005 03:39 0 0 0
  • Ellerin dert görmesin sağol
#07.12.2005 14:00 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
#24.12.2005 16:55 0 0 0
  • emekleriniz heba olmasın.Ellerinize sağlık.
#28.12.2005 00:25 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#09.01.2006 00:21 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#20.01.2006 09:40 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#22.02.2006 22:08 0 0 0
  • Ellerine Saglik
#16.05.2006 23:50 0 0 0
  • tskr ettim...
#24.06.2006 11:28 0 0 0