Hazırlık : 30 dak. Pişirme : 10 dak.
200 gr Somon Balığı Filetosu
200 gr Ispanak
200 gr Krema
2 yemek kaşığı Zeytinyağ
3 yaprak Jelatin
Sos için tekrar 200 gr Krema
2 adet Limon
Tuz, Karabiber


Malzemeler ; 4 kişi için Yıkanmış ve ayıklanmış ıspanakları ince ince kıyın. Zeytinyağında hafifçe öldürün. Pişen ıspanaklarla somon balığı filetolarını birlikte mikserden geçirin.

Kremayı da mikserde çırpıp, şanti haline getirin. Bu şantiden 2 kaşık alıp bir tencerede hafifçe ısıtın. Buna önceden soğuk suda bırakılmış ve sonra suyu sıkılmış jelatin yapraklarını katın.

Önce bu sıvıyı, sonra da geri kalan şantiyi ıspanak somon püresine ekleyin. Tuz, karabiber ekleyin. Güveç ya da Cam bir tepsiye püreyi dökün. Buzdolabına koyun. 2-3 saat bekletin.


Servisi yaparken, dilim dilim kesilir. Yanına krema ve limon dilimleri konur.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 573
favori
like
share
unique Tarih: 24.06.2006 12:28
:78: tskr ettim...
BoardBeLasi Tarih: 17.05.2006 00:50
Ellerine Saglik
by_ufuk Tarih: 22.02.2006 23:08
Paylaşımın için sağol
refik Tarih: 20.01.2006 10:40
tarifleriniz için teşekkürler
liamsi Tarih: 09.01.2006 01:21
Ellerine,yüreğine sağlık.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:25
emekleriniz heba olmasın.Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 24.12.2005 17:55
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
PALADAYI Tarih: 07.12.2005 15:00
Ellerin dert görmesin sağol
DeNiZKiZi Tarih: 01.11.2005 04:39
Ilginc ve degisik bir yemek tarifi jelatinli falan . Ellerine saglik kardesim