1 Kg Kereviz
2 adet orta boy Havuç
2 adet orta boy Patates
10 adet Arpacık Soğan
1 çay bardağı Zeytinyağ
1 küçük demet Maydanoz
1 adet Limon
2-3 bardak Su
yeterince Tuz

Malzemeler ; 4 kişi için Tencereye zeytinyağ katılır. Ayıklanmış arpacık soğanlarla, üzeri kazınmış ve parmak uzunluğunda, kalem kalınlığında kesilmiş havuçlar yağda hafifçe öldürülür.

Kerevizler temizlenir. Parçalara ayrılır. Suda yıkanır. Sonra bolca su ile 15 dakika kaynatılır.

Kerevizlerin suyu süzülerek, tenceredeki soğan ve havuçların üzerine katılır. Doğranmış iki adet Patates, tuz, 1 limonun suyu ilave edilir. Üzerine 2 bardak su katılır. Orta ateşte pişirilir.

Zeytinyağlı yemekler pişirildikleri tencerede soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis tabaklarına alınır

Servis yapılırken, üzerine kıyılmış maydanoz serpilir.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 503
favori
like
share
liamsi Tarih: 19.03.2006 23:13
Emeğinize,ellerinize sağlık.
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 02:41
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
masarac Tarih: 29.12.2005 01:12
[COLOR=tomato]Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 19:44
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk: