750 gr Bamya
250 gr Kuşbaşı Et ya da Kıyma
3 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
5 kaşık Yağ
2 adet Yeşil Biber
1 küçükçe Limon Suyu
3 su bardağı Su ya da Et Suyu
Tuz
BAMYALARI TEMİZLERKEN
1,5 kahve fincanı Sirke
3 silme yemek kaşığı Tuz

Malzemeler ; 4 kişi için Kart ve çok çekirdekli olmayan bamyaların tepeleri külahvari sivri şekilde kesilir. İçine suyun girebilmesi için alt uçları da hafifçe kesilir. Ayıklanmış bu bamyalar Tuz ve Sirkeli suya konarak yarım saat bekletilir (sirke ve tuz bamyaların salyalarını bırakmaması içindir)

Bir tencereye, 5 kaşık yağın içine çentilmiş soğan konularak hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra 200 gr et eklenir. 10 dakika kadar daha kavrulur. Üzerine küçük küçük doğranmış 3 adet domates eklenir. 5 dakika daha kavrulur.

Daha sonra tencereye 2 yeşil biber, 1 adet Limon suyu, tuz, 3 bardak su ve yarım saat bekletilen bamyalar eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak 45-60 dakika pişirilir.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 703
favori
like
share
sakin75 Tarih: 03.07.2006 14:12
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 05.03.2006 00:46
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 24.02.2006 22:49
Ellerinize yüreğinize sağlık.Yapanlara afiyet olsun.
DİDEM Tarih: 21.02.2006 17:58


teşekkürler ,saolasın
refik Tarih: 08.01.2006 22:32
paylaşımlarınız için teşekkürler elinize sağlık
casper Tarih: 29.12.2005 17:23
paylaşımın için teşekkürler
masarac Tarih: 28.12.2005 02:40
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 13:33
ellerine saglık teşekkürler
PALADAYI Tarih: 12.12.2005 10:57
Ellerine sağlık kardeşim teşekkürler