1 Kg Taze Bezelyenin içi
250 gr Kuşbaşı Et
1 adet Kuru Soğan
3 adet Domates
3 kaşık Yağ
3 su bardağı Su
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
Tuz


Malzemeler ; 4 kişi için Kuşbaşı Et ile çentilmiş soğan birlikte ve et suyunu çekene kadar yağda kavrulur. Üzerine kabuğu soyulmuş ve ince ince kesilmiş domates eklenir. Kavrulmaya devam edilir.

Domatesler öldürüldükten sonra, İç bezelye atılır ve rengi hafifçe dönene kadar kavrulmaya devam edilir.

Bu yarı pişmiş karışımın üstüne, 3 bardak Su, tuz, bir tatlı kaşığı şeker konur ve kapağı kapatılarak, bezelye ve etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Bu yemek konserve bezelye ile yapılırsa, domateslerin kavrulması sonrası, bezelye kavrulmadan, doğrudan su ilave edilerek içine katılır ve pişirilir. Miktar olarak 2 su bardağı bezelye yeterlidir

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 515
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 00:43
Ellerine Saglik
sakin75 Tarih: 03.07.2006 16:22
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 01:45
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:36
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:39
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:44
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 01.11.2005 04:37
Ellerine saglik kardesim