3 adet ortaboy Patlıcan
10 adet Mantar
2 adet ortaboy Soğan
2 adet ortaboy Domates
½ demet Maydanoz
1 su bardağı Sıvı Yağ
6 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz Şeker
100 gr rendelenmiş Kaşar Peyniri
Tuz, Kara Biber

Malzemeler ; 4-6 kişi için Patlıcanlar boyuna dilim dilim kesilir. Üzerlerine tuz ekilip 15 dakika bekletilir.

Patlıcanlar yıkanıp, tuzları akıtılır. Yağın yarısı tavaya konulup, hafifçe pembeleşincek kadar kızartılır.

Mantarlar dilimlenir. Tavaya atılır ve suyu çekene kadar sote edilir. Ateşten almadan önce tuz ve karabiberi konulur. Soğuyunca da üstüne maydanozlar ince ince doğranır.

Patlıcan dilimleri yayılır, mantarlı malzeme içine konur. Rulo şeklinde sarılır. Küçük bir fırın tepsisine, uç kısımları dışarıya gelecek şekilde sıralanır.

Kalan yağa, ufak ufak doğranmış domatesler, karabiber, tuz ve toz şeker ilavesi ile sote edilir. Bir taşım kaynatılır.

Patlıcanın üstüne bu sos gezdirilir. Kaşar peynir rendesi de ilave edilir. Orta ısıdaki fırında 10 dakika pişirilir.


Kısık ateşte pişirilen yemek daha lezzetli olur

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 735
favori
like
share
sennur Tarih: 09.07.2006 01:13
sunum ve lezzeti çok güzel olacak bir tarif.ellerine sağlık superisi
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 00:51
Ellerine Saglik
sakin75 Tarih: 03.07.2006 16:30
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 01:36
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 02.03.2006 10:26
tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:20
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 02:14
Paylaşma isteğiniz neticesinde verdiğiniz emeklerinizin hepsine tek tek teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:05
Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
PALADAYI Tarih: 08.12.2005 18:34
Ellerine sağlık kardeşim sağolasın