½ Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
6 adet Patlıcan
2 adet Soğan
2 adet Domates
1 su bardağı Süt
3 bardak Su
5 yemek kaşığı Yağ
1 kahve fincanı Kaşar Peynir
2 yemek kaşığı Un
5-10 sap Maydanoz
Tuz, Kara Biber

Malzemeler ; 4 kişi için 1 kaşık yağda çentilmiş soğan ve kuşbaşı etleri birlikte kavurun. Küçük küçük doğranmış domatesler ilave edilerek biraz daha kavrulur. Tuz ve karabiber katılarak, 3 bardak Su konur ve kaynamaya bırakılır.

Patlıcanlar alevli ateşte ya da ocakta çevrilerek her tarafı eşit pişirilir. Sonra kabukları soyularak, içi çıkarılır mikserden geçirilir.

Kalan yağda un hafifçe kavrulur. İçine patlıcanlar ve süt ilave edilir. Tuzu da konur. Kıvamlı bir hal alıncaya kadar pişirilir. İndirmeye yakın, kaşar peynir ilave edilir.

Servis tabağına patlıcanlı karışım konur. Ortasına da sıcak pişmiş et konur.

Sıcakken servis yapın
Üzerine ince kıyılmış maydonoz koyabilirsiniz.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 431
favori
like
share
BoardBeLasi Tarih: 05.07.2006 00:52
Ellerine Saglik
sakin75 Tarih: 03.07.2006 16:31
teşekkürler
by_ufuk Tarih: 03.03.2006 01:35
Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
refik Tarih: 02.03.2006 10:36
teşekkürler elinize sağlık
liamsi Tarih: 26.02.2006 08:39
ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
masarac Tarih: 28.12.2005 01:39
Paylaşım ve emekleriniz için sonsuz teşekkür ederim.ALLAH sizden ve hepimizden razı olsun :3:
MyNiceWorld Tarih: 25.12.2005 14:45
ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
DeNiZKiZi Tarih: 01.11.2005 04:33
Ellerine saglik kardesim